Nummer één frustratie en uitdaging time management
09 oktober 2012 
0 min. leestijd

Nummer één frustratie en uitdaging time management

Deze keer heb ik jouw hulp nodig.

Nummer één frustratie en uitdaging time management

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over timemanagement interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s, iedereen die je wilt uitdagen een buitengewoon leven te leiden – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Paul
Door

Paul

op 09 Oct 2012

Mijn uitdaging zit hem in het doen. Ik weet het allemaal al: plan je dag, werk in blokken, schakel interupties uit. Maar op 1 of andere manier DOE ik het niet (vaak genoeg). Dus als je een soort van stok achter de deur kunt verzinnen, alsof je naast me zit en als een strenge jufrouw zegt: "nee nee Paultje, nu even dit doen, dat heb je afgesproken met jezelf" :) dan zou dat mogelijk interessant zijn... Hoop dat je hier iets mee kunt. gr, Paul

Mareen
Door

Mareen

op 09 Oct 2012

Mijn uitdaging is nee zeggen! Dus grenzen stellen en keuzes maken. En mijn frustratie is dat mensen zich niet aan de afspraken houden.

Jelle
Door

Jelle

op 04 Feb 2013

Klopt helemaal! Ook ik heb erg veel moeite om NEE te zeggen, zelfs als het op voorhand al duidelijk is dat ik de toezegging niet na kan komen. Daar ligt onder dat ik kennelijk geen mensen teleur durf te stellen, terwijl je dqat dus door een toezegging half of niet na te komen natuurlijk minstens zo erg doet. Uitdaging is derhalve het loslaten om aardig gevonden te moeten worden. Uitleggen waarom je iets niet kunt of wilt moet voldoende zijn, en is dat heel vaak ook. Het verantwoorden van je weigering is soms zelfs niet eens nodig, en het uitputten in excuses levert geen extra goodwill op. Of zie ik het te simpel; wat denk jij?

Lizzy
Door

Lizzy

op 09 Oct 2012

Frustratie: uit je workflow gehaald worden Uitdaging: de tijd nemen die je gepland hebt (zeker niet meer)

Karin
Door

Karin

op 09 Oct 2012

(Net als Paul?) Mijn eigen uitstelgedrag is mijn frustratie en tevens daarmee mijn ontwikkelpunt. Zolang er tijd is, stel ik het werk uit totdat het niet meer kan en dan moet het onder hoge tijdsdruk (alsnog) uitgevoerd worden. En mijn perfectionisme tot in het detail. Alles moet kloppen en zo optimaal mogelijk zijn. Een 8 is niet voldoende, een 10 is oké, maar het liefst een 11!

moni
Door

moni

op 09 Oct 2012

uitdaging: alles netjes afwerken frustatie: als ik alles tegelijk moet doen en dus niet alles netjes kan afwerken

joke
Door

joke

op 09 Oct 2012

zoals mijn voorgangers het uit stellen bv om met deze cursus te beginnen en ben ik met iets bezig dan kan ik alles laten liggen en begin te schilderen mijn chaos zo noem ik dat. En mijn frustratie,dat ik daar op dit moment niks aan kan doen of wil doen . groeten van een dwaal lichtje joke

Harrie Ganzeboom
Door

Harrie Ganzeboom

op 10 Oct 2012

Uitdaging: Ik verzamel over één onderwerp heel veel en dan is het uiteindelijk zo'n brij geworden dat ik heel veel tijd nodig heb om het te ordenen. Frustatie: Ik heb heel veel moeite om namen blijvend te onthouden. Met gezichten heb ik meestal geen moeite en ook weet ik wel iets per persoon maar de namen raak ik snel kwijt. Ik moet de namen van bijvoorbeeld 200 leerlingen onthouden. Een naam heeft meestal geen 'lading'voor mij. Ik heb nu een software programma van Boris Nicolai Konrad, wereldkampioen namen onthouden. Misschien dat dit helpt!

nORY
Door

nORY

op 10 Oct 2012

Mijn grootste frustartie in mijn werk is de continue stroom van binnenkomende emails! Het gaat maar door en gaat maar door. Soms zou ik willen dat er een paar uren per dag een mail-time out werd ingelast. Voor je het weet vul je de dag met het lezen en beantwoorden van mails en allerlei zaken die hier uit voortvloeien zonder dat je je aandacht kan richten op andere zaken. Ik wil graag leren om ook mijn mails ongeopend te laten staan en te focussen op andere zaken zonder dat ik daar een onrustig gevoel van krijg.

Janynke Brons
Door

Janynke Brons

op 10 Oct 2012

Frustratie: me teveel laten afleiden tijdens werk: even de email checken, even dit opzoeken, en oh ja , dat wou ik ook altijd al even opzoeken. Uitdaging: niet ingaan op de afleidingen van internet en zinloos surfen!

Jan
Door

Jan

op 10 Oct 2012

Uitdaging: alles netjes en compleet afmaken. frustratie: in de organisatie niemand die durft te beslissen en met elkaar gemaakte afspraken niet nakomen.

Roos
Door

Roos

op 10 Oct 2012

Uitdaging is in een goede concentratie mijn werk doen, als dat lukt krijg ik ook heel veel gedaan op een dag. Frustratie is alle afleidingen die er op een dag langskomen, van telefoontjes tussendoor tot de boodschappen die ook gedaan moeten worden enzovoort.

Lyda
Door

Lyda

op 10 Oct 2012

Ik sluit me helemaal aan bij Roda Joseph.

danny
Door

danny

op 10 Oct 2012

1. uitdaging: meerdere veranderprojecten / optimalisatieprojecten en andere werkzaamheden tegelijk in goede banen zien te leiden. 2. frustratie: mensen komen hun afspraken niet na en rapporteren ook daar dan ook niet over, zodat je overal zelf achteraan kan gaan (pull ipv push)

Isnea
Door

Isnea

op 10 Oct 2012

frustratie/uitdaging: hoe meer en sneller je werk aanlevert en hoe beter de kwaliteit daarvan (omdat je nou eenmaal goed werk wil leveren), hoe meer en sneller verzoeken blijven(d) binnenstromen. Je creëert dus je eigen probleem.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 10 Oct 2012

Uitdaging: alles wat ik wil doen gedaan krijgen Frustratie: de veelheid van verschillende dingen; klussen die meer tijd aan voorbereiding en nabewerking vragen dan de klus zelf. En, de niet aflatende stroom e-mail waar weer werk uit voorkomt. Een secretarese die routinewerk kon filteren zou ook heel prettig zijn, maar die komt er pas als de e-bizz lekker loopt :-)

christa
Door

christa

op 10 Oct 2012

uitdaging: me blijven concentreren op hoofdzaken en me niet teveel laten afleiden door alles wat er op een dag via de mail, social media etc binnenkomt. misschien moet ik maar es beginnen met wat digitale nieuwsbrieven op te zeggen. frustratie: adminstratieve klusjes die schijnbaar altijd onverwachts tussendoor komen en die -ook al heb ik daar helemaal geen tijd voor en zin in- toch met enige urgentie afgehandeld moeten worden en kan ik helaas niet delegeren aan iemand anders. arch!!

Wimmo van Geldrop
Door

Wimmo van Geldrop

op 10 Oct 2012

Oh, ik dacht dat je deze video alleen voor mij had gemaakt...! Maar goed: Nr 1 Uitdaging: Niet weten waar je moet beginnen bij een ingewikkelde taak. Vaak heb je mensen nodig die niet beschikbaar zijn, of informatie die je niet kan vinden, of geen gevoel van richting welke kant je op wil, of heb je 'blinde vlekken' cq hiaten in je kennis om iets zinvol te kunnen voltooien. Nr 1 Frustratie: Dingetjes die er tussendoor komen: telefoontjes, 'heb je eventjes' , supportmails, oftewel: onplanbare verstoringen (zit zelf in een halve support functie, dus echt alles uit zetten is eigenlijk geen optie.) Succes, ik hoor wel hoe je mijn problemen oplost ;)

Jules
Door

Jules

op 10 Oct 2012

frustratie: verouderde randapparatuur waardoor je niet lekker en snel kunt werken. uitdaging: software programmeren zodat het taken kan overnemen waardoor jezelf sneller werkt.

Wimmo van Geldrop
Door

Wimmo van Geldrop

op 10 Oct 2012

Toevoeging: ik zou graag veel willen begrijpen van het creeeren van momentum. Het opbouwen en gaande houden van dingen. GTD is bijvoorbeeld een fantastisch productiviteitstool, maar heeft het niet over momentum, terwijl iedere keer een taak opstarten, laten liggen en dan weer opstarten bakken met energie kost. Zeker als er veel andere mensen bij betrokken zijn. Zo te lezen hebben veel mensen moeite met het starten en gaande houden van hun werk. Btw, respect voor jouw volhardendheid! Je blijft maar gaan en nieuwe dingen bedenken, heel bewonderenswaardig!

Jelle
Door

Jelle

op 02 Feb 2013

Dankje Wimmo voor deze reactie! Ik denk dat je helemaal gelijk hebt over het opbouwen van momentum :) Zeker waardevol!!

Tara
Door

Tara

op 11 Oct 2012

Uitdaging: beginnen aan een taak en deze afmaken zonder teveel afleidingen. Frustratie: ik werk verslagen te laat uit. Ik stel het te lang uit en plan andere werkzaamheden, waardoor ik op het eind, wanneer ik het moet inleveren, stress ervaar omdat ik het snel moet afronden.

Kees Korpershoek
Door

Kees Korpershoek

op 11 Oct 2012

Frustratie 1: werken met mensen die zich niet aan hun afspraken houden waardoor time management en planning nutteloze bezigheden worden. Uitdaging 1: van mijn Frustratie 1 geen Uidaging 1 maken.

A. v.Mar
Door

A. v.Mar

op 11 Oct 2012

Frustratie: zaken niet zo snel af kunnen handelen als ik wil, omdat er andere, ook belangrijke dingen doorheen komen. (Minder belangrijke zaken probeer ik al zoveel mogelijk uit te filteren). De uitdaging hangt ermee samen, door slim werk bij anderen weg te zetten zelf tijd winnen...

Joost van der Schoot
Door

Joost van der Schoot

op 13 Oct 2012

Mijn uitdaging is telkens te realiseren dat 80% van de zaken die zich aandienen (problemen, uitdagingen, projecten, vragen etc.) zich vanzelf oplossen als ik ze laat gaan. Mijn frustratie is dat als ik 'niet' ('on' woorden, alle ontkenningen) toevoeg dat ik dan harder ga lopen, sleuren, trekken, rennen etc.

E.J.Kalisvaart
Door

E.J.Kalisvaart

op 14 Oct 2012

Uitdagingen: beter leren omgaan met de drukte van de dag, te vaak staan mensen als indianen om mij heen te dansen met kreten als wanneer is het af, de klant wacht erop, het moet weg,kan dit er nog even tussendoor en moet moet moetiger dingen staan voor volgende week. Met als gevolg dat er te vaak fouten worden gemaakt wat weer veel tijd vreet om het recht te zetten. (cirkel is rond, nog drukker) Frustratie: Nog geen afdoende weerbaarheid hiervoor, de sleutel ligt in mijn hoofd soms op een andere plek, een rustige plaats, ik blijf zoeken, als het te makkelijk wordt gevonden ben je het m.i.z. ook weer gauw kwijt.

Janneke
Door

Janneke

op 14 Oct 2012

Waw wat een reacties, hartelijk dank allemaal! Blijf vooral toevoegen, jullie helpen mij hier enorm mee. Bedankt!!

Thérèse Blom
Door

Thérèse Blom

op 14 Oct 2012

Mijn frustratie is dat ik tijd niet werkelijk plan. Mijn uitdaging is: het geleerde in praktijk brengen en mij tijd niet 'vermorsen' achter mijn computer.

Thérèse Blom
Door

Thérèse Blom

op 14 Oct 2012

Ik bedoel natuurlijk mijn tijd

Jan Megens
Door

Jan Megens

op 20 Jul 2013

Een doen lijstje maken, doen is mijn grootste frustratie. Het lijstje klein houden. Vermelden op een weeklijst per dagdeel taken inplannen en afvinken. Ik zie per uur vorderingen en de uitdaging weerspiegelt zich vanzelf door het afvinken. Na twee dagen krijg ik van mezelf een beloning. Een reepje witte chocolade of ik begroet iemand vriendelijk op straat. Glimlach terug verdubbeld zich. Succes

Annelies
Door

Annelies

op 04 Sep 2013

Ik schat de tijd die taken kosten vaak te laag in

Reactie plaatsen