Life makeover programma week 5
04 mei 2011 
in Succes
1 min. leestijd

Life makeover programma week 5

En ben je begonnen om in je dagboek te schrijven? Deze week iets heel anders. Waar blijft de tijd en waarom hebben we niet genoeg tijd?

Helaas is tijd beperkt

We hebben 168 uur in de week, 52 weken in een jaar. Wanneer stond je voor het laatst stil waar je je tijd aan besteedt? En ben je hier tevreden over? Hoeveel tijd werk je? Hoeveel tijd besteed je aan je gezin? Hoeveel tijd heb je voor jezelf?

Een van de manieren om de leiding weer terug te nemen over jouw tijdsbesteding is het aanleggen van een lijst die ik de Absolute Ja lijst noem. Dit is een lijst met de vijf belangrijkste prioriteiten voor de komende drie tot zes maanden. Met deze lijst in de hand wordt het gemakkelijker om je tijd te besteden aan de dingen die het belangrijkste zijn.

Als je eenmaal helder hebt wat je “ja’s” zijn, worden de “nee’s” ook gemakkelijker. Als je jezelf afvraagt waar alle tijd aan opgaat, bedenk dan als je geen ja zegt, je schema niet vol raakt.

Actie

– Ga deze week je eigen Absolute Ja lijst aanleggen

– Wat heeft op dit moment in jouw leven aandacht nodig?

– Schrijf de Abolute JA lijst op bijvoorbeeld kleine systeemkaartjes en bewaar ze bij je.

– Hang op een zichtbare plek in je huis bijvoorbeeld in de keuken je Absulute JA lijst op zodat je er dagelijks aan herinnert wordt.

De Absolute JA lijst moet iedere drie tot zes maanden worden herhaald zodat je altijd een overzicht hebt van je belangrijkste prioriteiten.

In de kennisbank vind je nog veel meer informatie over time management.

Ik ben benieuwd naar wat jou Absolute JA lijst is.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen