Life Makeover programma: week 16
13 augustus 2011 
in Succes
1 min. leestijd

Life Makeover programma: week 16

Heb jij de afgelopen week durven te vragen wat je nodig hebt. De afgelopen weken heb je als je alle oefeningen hebt gedaan al heel veel veranderingen door gemaakt. Deze week nemen we even pas op de plaats en is het een goed moment om jezelf eens te verwennen met een dagje vrij.

Ik zie steeds meer mensen om mij heen van hop naar haar rennen. Ze zijn overstelpt met werk, zijn moe en balen hiervan. Even gas terug nemen is “geen tijd” voor. Ik heb nieuws voor je: er is altijd wel een mailtje, telefoontje of een andere klus die gedaan moet worden.

Neem af en toe gas terug want voor je het weet ben je overbelast en lijkt het als of je lichaam niet meer rustig aan kan doen. Train jezelf in te stoppen, te kijken en te luisteren. Op de drukste momenten moeten we stoppen waar we we mee bezig zijn, kijken naar je prioriteiten en luisteren naar ons lichaam.

Wil je niet luisteren? Op een gegeven moment grijpt je lichaam in. Dan word je door ziekte of een burn-out van gedwongen om rust te nemen. Juist tijdens stressmomenten neem dan gas terug en zorg voor jezelf.

Actie

Pak je agenda en zet er op voorhand enkele momenten in om voor jezelf te zorgen. Enkele suggesties zijn:

– Spreek een massage af

– Neem een dag vrij

– Boek een weekendje weg

– Zet je wekker om naar bed te gaan, bijvoorbeeld om half tien

– Gun jezelf een middagdutje

– Zorg voor oppas voor de kids

– Ga een avond heerlijk in bad

Welke actie ga jij ondernemen? Heb jij nog meer tips, ik zie graag je reactie tegemoet.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen