Life Makeover programma week 15
01 augustus 2011 
in Succes
2 min. leestijd

Life Makeover programma week 15

In week 14 hebben we het gehad hoe je meer plezier kan hebben. Ik heb de afgelopen twee weken genoten van onze vakantie in Frankrijk. Het was wel niet zo schitterend weer, maar plezier hebben we zeker gemaakt.

life-makeover-programma-week-15Favoriet was het springkussen met mijn tweejarige dochter. Ik weet niet wie er meer plezier had mijn man Walter of mijn dochter. Zie de foto hier boven. Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan om meer plezier te beleven. Je doet mij een plezier door een reactie achter laten wat jij hebt gedaan om meer plezier te beleven. Dit biedt weer inspiratie voor mij en de lezers van deze website.

1+1=3

Deze week gaan we het hebben over 1+1= 3. Twee weten meer dan één. Als je iets samen doet beleef je er meer plezier aan en heb je ook meer kracht om door te zetten. Je gezamenlijke energie is veel groter dan ieder afzonderlijk.

1+1=3 is een zeer krachtig recept voor elke situatie. Te vaak vragen we geen hulp. We zijn wellicht bang om zwak over te komen of de ander te belasten. De 1+1= 3 regel kan je leven zeer positief beïnvloeden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat sociale relaties de nummer 1 activiteit is om je geluk te bevorderen.

Durftevragendurftevragen

Wellicht heb je al wel eens gehoord over durftevragen. Durftevragen brengt mensen en wensen bij elkaar met als resultaat dat personen die elkaar amper kennen elkaar gaan helpen hun dromen waar te maken en hun ambities te realiseren. Durftevragen gaat hierbij uit dat mensen het leuk vinden een ander te helpen.

Je weet veel meer dan je weet. Zodra je je bewust bent van alles wat je zelf weet zonder het te weten, begrijp je ook dat de wereld vol is met mensen zoals jij. Die ook allemaal meer weten dan je aan de buitenkant kan zien. De wereld zit vol met mensen die hun handen uit de mouwen willen steken en het leuk vinden om te helpen.

Helpen is leuk

Je hebt vast zelf al ervaren hoe leuk en makkelijk het vaak is om mensen te helpen. Zeker als het voor jou een kleine moeite is. Binnen Twitter is er zelfs een eigen hashtag voor het stellen van vragen: #durftevragen. Volgens de website durftevragen.com, ligt “het dagelijks bereik van #durftevragen boven de 200.000 mensen”.

Durf te vragen in de praktijk bekijk het onderstaande fimpje.

Actie

Zoek deze week een project of doel uit en zoek een partner. Je zou bijvoorbeeld een collega kunnen vragen om met je te gaan wandelen in lunchtijd als je meer aan lichaamsbeweging wilt doen. Of het nu gaat om iets simpels of hulp vragen voor een veel moeilijkere klus de kans is groot dat de ander zich vereerd en gewaardeerd voelt.

Heb jij iets aan mij of aan de lezers van deze website te vragen. Laat hieronder jouw durftevragen achter en wie weet wat er van komt.

Veel plezier en succes

Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen