Life Makeover programma week 13
29 juni 2011 
in Succes
1 min. leestijd

Life Makeover programma week 13

Heb je je energievreters aangepakt? Cheryl Richardson heeft acht adviezen voor een gezonde levensstijl, in de hoop dat deze je inspireren voor een gezondere levensstijl.

  1. Er is meer nodig dan goed eten en regelmatige lichaamsbeweging. Cheryl gaat er vanuit uit dat gezond worden een emotioneel, spiritueel, psychlogisch en fysiek proces is. Je moet al deze gebieden betrekken.
  2. Gewichtsafname kan belangrijk zijn maar laat het een nevenproduct zijn van een gezonde levensstijl.
  3. Er bestaat geen voedingsplan of een plan voor lichaamelijke beweging dat voor iedereen opgaat. Leer wat goed eten betekent voor jouw lichaamstype en zoek naar een manier van lichaamsbeweging die het beste past bij jouw individuele behoeften.
  4. Concentreer je op “alleen vandaag” goed te eten en aan lichaamsbeweging te doen. Door je alleen te richten op vandaag elimineer je frustraties over hoelang het behalen van een bepaald streefgewicht duurt.
  5. Kijk niet naar modellen op TV of in tijdschriften.
  6. Indien je aan gewichtstraining doet, leer jezelf dan op een langzame, meer doelgeriche manier te bewegen. Dit geeft veel meer resultaat.
  7. Gedurende je leven zal je afwijken van je gezonde levensstijl. Cheryl geeft aan dat je jezelf wel altijd moet voorhouden dat je slechts één work out en één gezonde voedselkeuze verwijderd bent van de weg om je goed te voelen.
  8. Ten slotte het belangrijkste advies: het is goed om jezelf even vrijaf te geven.

life-makover-programma-week-13Actie

Maak een lijst met obstakels en oplossingen die je misschien weerhouden van gezonde levensstijl. Kies vervolgens één oplossing uit en start daar meteen deze week mee.

Als je bijvoorbeeld een blessure hebt, maak dan een afspraak om er naar te kijken en wat de mogelijkheden zijn om aangepast aan lichaamsbeweging te doen.

Ik ben benieuwd wat jij deze week als eerste gaat doen op weg naar een gezondere levensstijl. Ik zie je volgende week graag weer terug. Dan ga ik het hebben over plezier.

Veel plezier en succes

Janneke Stielstra

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen