Leren van Apple

Leren van Apple. Soms krijg je van die cadeautjes. Zo maar een bezoeker op deze website die mij een tip geeft over een interessante video op internet.

Christel Timmers adviseerde mij om de laatste key note van Apple te bekijken. Je leert hoe je lesmateriaal interactiever maakt.

Waw dat wil ik ook! Het ziet er echt super mooi uit. Graag deel ik met jullie deze key note. De key note heeft wel een hoog iPad promo gehalte maar als je hier even doorheen kijkt dan krijg je ook heel veel tips over het maken van interactieve cursussen en lesmaterialen.

Hieronder vind je de keynote van Apple. Daarna zie je software developer Mike Matas de volgende generatie e-books demonstreren.

Met deze nieuwe e-books kan je je eigen notities verzamelen. Je aantekeningen verzamel je in studie kaarten zodat je na elk hoofdstuk een samenvatting hebt. Als ze het helemaal mooi willen maken werken ze uiteraard met mindmapping. Leren wordt interactief en leuker.

Mike Matas

iBooks Author

De nieuwe applicatie iBooks Author maakt het mogelijk om aantrekkelijk ogend, interactief studiemateriaal te creëren in een handomdraai.

Kritische noot

Toen iBooks Author vorige maand werd aangekondigd deed het veel stof opwaaien. Er zou volgens bloggers en copyright-specialisten in de licentievoorwaarden staan dat Apple eigenaar wordt van de inhoud van de iBooks. Volgens het bedrijf klopt dat niet en daarom is de End User License Agreement (EULA) herschreven. Er staat nu duidelijker geformuleerd dat Apple geen eigenaar wordt van de content die met de software gemaakt wordt.

Daarnaast jammer dat je het alleen met Apple kan gebruiken. Tja, helaas moet ik het nog doen zonder iPad…

Ervaring met iBook Author?

Heeft er iemand al ervaring met iBooks Author? Laat hieronder je reactie achter.

Ook een tip?

Heb jij net als Christel Timmers tips over onderwerpen waar ik een keer aandacht kan besteden. Ik hou mij aanbevolen. Vind je dit artikel interessant klik dan op één van de buttons hieronder.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen