Gebruik je hersenen - 34 procent minder studietijd
22 maart 2011 
0 min. leestijd

Gebruik je hersenen - 34 procent minder studietijd

Gebruik je hersenen. De onderstaande video gaat over breinvriendelijk leren en hoe je mindmapping hiervoor kan gebruiken. Op basisschool de Esdoorn wordt gewerkt met mindmapping.

Wat is mindmapping?

Mindmapping is een techniek om je hersenen beter te gebruiken waardoor leren leuker en makkelijker wordt. Met mindmapping kan je meer informatie verwerken, complexe informatie structureren, een beter overzicht houden en sneller leren. Deze techniek is bijvoorbeeld geschikt om gedachten te ordenen, projecten en presentaties voor te bereiden.

Onderzoek naar mindmapping

Er is onderzoek gedaan bij bij middelbare scholieren wat het effect is van het gebruik van mindmapping. Uit dit onderzoek bleek dat enkel en alleen door het toepassen van mindmapping uitstekende scores toenamen met 88% en dat leerlingen 34% minder studietijd nodig hadden. Dus betere scores in minder tijd. Daarnaast bleken de scholieren maar liefs 34% minder studietijd te hebben.

Video mindmapping

Kijk hieronder het filmpje over mindmapping. Bron: leraar 24

Wil jij ook aan de slag met mindmapping?

Als je dit artikel waardevol vindt help dan mee door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen