Lanceer je bedrijf
17 januari 2016 
3 min. leestijd

Lanceer je bedrijf

Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Yes, vanaf dan ben je ondernemer. Ondernemen leer je niet op school. Dat leer je in de praktijk. Maar waar begin je? Bart van den Belt schreef het boek: Lanceer je bedrijf.

In deze blog krijg je een aantal tips hoe je succesvol je bedrijf kunt lanceren. Ik laat je kennis maken met Bart. Je krijgt twee sleutels voor zakelijk succes. En tot slot vijf quotes voor meer zakelijk succes.

Twee sleutels zakelijk succes

Om zakelijk succesvol te worden zijn er twee sleutels die aan de basis staan van zakelijk succes. Deze twee sleutels zijn: toegevoegde waarde en zichtbaarheid.

[tweetquote]Twee gouden sleutels voor zakelijk succes, ontdek welke.. #ondernemen #succes[/tweetquote]

Sleutel 1 zakelijk succes: toegevoegde waarde

Je wordt niet betaald voor de uren die je werkt maar voor de waarde die je toevoegt binnen die uren.

Wat is toegevoegde waarde precies?

1 het oplossen van problemen

2 het helpen realiseren van wensen

Hoe groter de problemen zijn die jij kunt helpen oplossen, of hoe groter de wensen zijn die jij kunt helpen realiseren, hoe groter je toegevoegde waarde is en hoe beter je wordt betaald.

Sleutel 2 zakelijk succes: zichtbaarheid

Je kunt nog zo veel toegevoegde waarde hebben maar als niemand het ziet, huurt niemand je in. Mensen moeten weten dat je er  bent en dat jij ze kan helpen.

Wie is Bart van den Belt?

Bart van den Belt is een collega spreker, trainer en ondernemer. Na een succesvolle carrière als entertainer en eigenaar van een artiesten- en trainingsbureau is hij sinds 2010 actief als spreker en trainer. Zijn missie is ondernemen eenvoudiger maken.

Bart van den Belt

Vijf quotes voor zakelijk succes

Quote 1 zakelijk succes

Zakelijk succes is kunnen doen wat je leuk vindt, met mensen om wie je geeft,in een omgeving waarin je een verschil kunt maken.

quote zakelijk succes

Quote 2: zakelijk succes

Success is not to be pursued; it is to be attracted by the person you become.

Quote zakelijk succes 2

Quote 3: zakelijk succes

Only a life lived for others is a life worthwile.

Quote zakelijk succes 3

Quote 4: zakelijk succes

The more you like yourself, the less you are like anyone else, which makes you unique.

Quote zakelijk succes 4

Quote 5: zakelijk succes

I love it when a plan comes together.

Quote zakelijk succes 5

Zaaien, water geven en afwachten

[tweetquote]Ondernemen is als tuinieren: zaaien, water geven en afwachten #ondernemen #succes[/tweetquote]

Het slot woord van Bart in zijn boek Lanceer je bedrijf vond ik het mooist.

Bart sluit af met het verhaal over een zaaier. Een prachtige metafoor die je kan helpen met keuzes maken.

Zonder het hele verhaal te vertellen. Je hebt als ondernemer drie zaken die je kan zaaien: je energie, je tijd en je geld. Helaas zaaien veel ondernemers op de verkeerde plek, op de verkeerde manier of de verkeerde reden.

Als je op de juiste plekken zaait en precies zaait wat je wilt zien gebeurd de rest vanzelf. Ga niet voor de korte termijn. Kies ervoor om echt impact te maken voor je klanten en je te onderscheiden door wie je bent. Zaai en vertrouw er op dat je op een dag zult oogsten.

zaaien

Belangrijk: Ik ben benieuwd, wat is voor jou de basis voor zakelijk succes? Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over lanceer je eigen bedrijf  interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s, iedere ondernemer die een duwtje in de rug kan gebruiken – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen