Ken jij de Khan Academy al?
19 september 2012 
in Leren
2 min. leestijd

Ken jij de Khan Academy al?

Ken jij de Khan Academy al? Gratis wereldwijd toegang hebben tot onderwijs. Een mooie gedachte. Maar veel dichterbij dan gedacht. Op steeds meer scholen vragen leerlingen en ouders of docenten mee willen doen.

Khan Academy

Khan Academy biedt oefeningen, instructievideo’s en een persoonlijk dashboard dat leerlingen in staat stelt om te studeren in hun eigen tempo in en buiten het klaslokaal. Khan Academy is een non-profitorganisatie gecreëerd door Salman Khan die een innovatief leerplatform vrij ter beschikking stelt op het internet. De Khan Academy heeft als doel om gratis onderwijs aan te bieden aan iedereen waar dan ook.

Gratis onderwijs voor de hele wereld is dichterbij dan ooit @KhanAcademy

De Khan Academy heeft als missie om het potentieel in de wereld te ontsluiten. In hun welkomsvideo geven ze het heel erg mooi aan.

Salman Khan

Het idee achter de site is ontstaan doordat Salman Khan zijn nichtje en neefjes uitleg gaf over wiskunde. In eerste instantie face-to-face, later met behulp van screen-casts, met video dus. Salman Khan is een Bengalese Amerikaan uit New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana. Zijn vader is afkomstig van het Bengaalse Barisal en zijn moeder werd geboren in het Indiase Calcutta.

Khan behaalde drie diploma’s van het Massachusetts Institute of Technology, met name een Bachelor of Science in de wiskunde, een Bachelor of Science in de elektrotechniek en computerwetenschappen, en een Master of Science in tevens elektrotechniek en computerwetenschappen. Daarnaast beschikt hij ook over een MBA van Harvard Business School.

In 2011 was Khan bij TED. Bekijk de video.

Khan Academy is meer

De Khan academy is veel meer. Het is een combinatie van een serious game, een e-learning environment en een leerling-volgsysteem. Docenten kunnen toegang krijgen tot al hun leerlingengegevens. Zo kunnen ze meteen zien welke onderwerpen leerlingen al beheersen en welke nog aandacht nodig hebben.

quote-khan-academy

Khan Academy ook iets voor jou?

Alle middelen van de site zijn beschikbaar voor iedereen. Het maakt niet uit als je een student, docent, scholier of volwassen bent die na 20 jaar weer terug keert naar de “schoolbankjes”. De Khan Academy materialen en middelen zijn beschikbaar voor iedereen en volledig gratis.

Voorbeeld Khan Academy

Khan academy nu ook in het Nederlands

Stichting Khan Academy NL werkt hard aan het realiseren van de Nederlandse Khan Academie. De stichting is opgericht in januari 2012 als vervolg op een pilot die docent Arco de Bonte op de koningin Julianaschool had gedaan met de Khan Academy. De community van enthousiaste vrijwilligers die zich bij deze pilot had aangesloten besloot om dit initiatief voort te zetten en zich in te zetten om een complete Nederlandstalige versie van Khan Academy te realiseren.

Ken jij de Khan Academy al? Help mee dit mooie initiatief te verspreiden.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over de Khan Academy interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die leren en ontwikkelen een warm hart toedraagt – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Yvonne Kleefkens
Door

Yvonne Kleefkens

op 15 Jul 2016

Hartelijk dank voor dit mooie artikel! Yvonne Kleefkens Voorzitter St. Khan Academy NL

Reactie plaatsen