57 Ilco van der Linde: Ondernemerslessen van een hippie 2.0
26 februari 2017 
in Podcast
2 min. leestijd

57 Ilco van der Linde: Ondernemerslessen van een hippie 2.0

Ilco van der Linde is initiatiefnemer van Masterpeace, dance4life en bevrijdingspopfestivals.

In deze Power Talk praten we over het mandelahuisje, honderdje voor een wondertje, wat je kunt leren van Nelson Mandela en ondernemerslessen van een hippie 2.0.

Wie is Ilco van der Linde?

Ilco van der Linde draagt eigenlijk al zijn werk op aan zijn drie dochters, zodat hij straks de wereld voor hen en andere kinderen een beetje mooier, schoner en eerlijker achterlaat.

Zijn missie is mensen bijeen brengen door mooie (culturele) ervaringen. Hij is de initiatiefnemer van vele events. Daarnaast is Ilco van der Linde kandidaat kamerlid voor de Tweede Kamer van de PvdA. In geouwehoer kun je niet wonen.

Idealisme werkt

Op zijn vijftiende begon hij projecten te organiseren waarmee inmiddels miljoenen jongeren over de hele wereld worden geïnspireerd om zich in te zetten voor die betere wereld. Allereerst Bevrijdingspop en de Bevrijdingsfestivals, later het 5 mei Bevrijdingsconcert, Racism Beat It, Kunstbende, dance4life, MasterPeace, Respect, en het Mandelahuisje, waar hij momenteel woont en werkt. Hoezo is idealisme zweverig of niet van deze tijd? Voor duizenden leveren deze projecten banen op, gezondheid, veiligheid en er worden zelfs levens mee gered.

Be a Nelson

Hij schreef een boek: Be a Nelson. Dit boek biedt hoop, zicht op verandering en inspiratie om zelf de mouwen op te stropen: idealisme werkt. Door Ilco van der Linde zijn samenwerking met duizenden vrijwilligers over de hele wereld is hij er van overtuigd geraakt dat er in iedereen een Nelson Mandela schuilt, met de talenten en positieve energie om te werken aan sociale verandering.

In dit boek vertelt Ilco over de ontstaansgeschiedenis van al zijn projecten; zijn visie, geleerde lessen, anekdotes. Het boek bevat daarnaast portretten van meer dan twintig change-makers uit de hele wereld.

Mandelahuisje

In het hart van Amsterdam staat een herberg aan het IJ, waar verbinding wordt gevierd, gevoed en hersteld. Als hommage aan de Ubuntu-filosofie van Nelson Mandela. Ilco van der Linde is herbergier van dit huisje.

Meer info over het Mandelahuisje>>

Klik hier om de shownotes te ontvangen

Trouwen en ruzie’s bijleggen, onder 1 dak en hier nog geld mee verdienen ook

Ilco van der Linde

Wat ga je tijdens deze podcast leren?

  • Wat betekent succes voor Ilco van der Linde?
  • Wat is het mandelahuisje?
  • Welke ondernemerslessen kan je leren van Ilco van der Linde?
  • Welke lessen kan je leren van Nelson Mandela?
  • Hoe kan je met een honderdje een wondertje realiseren?


57 Power Talks: Ilco van der Linde


Meer info over Ilco van der Linde>>

Wat heb je gemist?

In aflevering 56 was Tante Koos te gast. Tante Koos ook wel mevrouw Koos Smulders – van Hunsel is mijn oud tante. de zus van mijn oma. Dit was een heel bijzonder persoonlijk interview.

Zij is de meest moderne vrouw op leeftijd die ik heb gekend. Een mooi, warm en ondernemend mens. Ze runde samen met haar man een succesvol bedrijf. Dit interview is net voor haar dood opgenomen. Ze werd 84 jaar. Een ode aan tante Koos. In deze Power Talk praten we over wijze lessen van een wijze vrouw.

Wat ga je ontdekken in de volgende aflevering?

In de volgende Power Talk spreek ik met Aartjan van Erkel. Hij is één van de best verkopende business auteurs van Nederland. Aartjan van Erkel leert ondernemers beter te schrijven zodat ze meer gaan verkopen. Zijn bestseller Verleiden op het internet werd ruim 10.000 keer verkocht.

Zijn nieuwste boek Maak ze Gek stond weken lang op nummer 1 van managementboek en was het best verkochte managementboek van 2016.

Laat een reactie achter

Belangrijk: Laat jouw reactie en eventuele aanvullingen achter. In de onderstaande video zie je welke stappen je dient te zetten.

Ik waardeer het zeer als je een review achterlaat via Itunes. Dit helpt mij om een nog groter bereik te krijgen met de Power Talks podcast.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen