Ik heb de tijd - een handleiding in Tijdsurfen
15 mei 2015 
2 min. leestijd

Ik heb de tijd - een handleiding in Tijdsurfen

Ik heb de tijd van Paul Loomans is een geweldig boek vol met nieuwe inzichten hoe je tegen tijd kunt aankijken en kunt omgaan met jouw tijd. Het geeft je een handleiding in Tijdsurfen.

Het is terecht de winnaar van het beste spirituele boek. Ik heb de tijd helpt je rust in je leven terug te brengen.

Wie heeft er nog tijd? De laatste niet ingevulde momenten worden opgeslokt door social media of je telefoon.

Paul Loomans is oprichter en coach van de StressOntnoping en schreef het boek Ik heb de tijd. Hierin beschrijft hij zijn methode Tijdsurfen, die bestaat uit zeven aanwijzingen die natuurlijk aanvoelen.

Ik heb de tijd – de methode

Dit boek gaat niet over time management. Het gaat niet om controle maar over vertrouwen. De tijd aanvoelen, laten rijpen, vertrouwen op je intuïtie, gebruiken wat komt. Het is als surfen vandaar de term Tijdsurfen. De zeven aanwijzingen heb ik in de onderstaande video samengevat. Kom laten we samen gaan tijdsurfen!!

Aanwijzingen

Aanwijzing 1: Doe één ding tegelijk en maak het af

Doe telkens één ding tegelijk en, voordat je overstapt naar iets anders, rond je het eerste af.

Aanwijzing 2: Sta stil bij wat je doet

Door het begin te markeren, kun je vervolgens jezelf overgeven aan wat je doet.

Aanwijzing 3: Schep witjes tussen je activiteiten

Ga niet door tot je niet meer kunt, maar las natuurlijke korte pauzes in.

Aanwijzing 4: Geef volle aandacht aan aankloppers

Wat ongepland tussendoor komt, wijs je niet af maar neem je serieus.

Aanwijzing 5: Maak jezelf bewust van knagende ratten

Knagende ratten zijn de zaken die je voor je uitschuift. Ontzenuw deze. Het worden daardoor witte schapen. Een schaap loopt volgzaam achter de herder aan en houdt deze niet uit de slaap.

Aanwijzing 6: Observeer achtergrondprogramma’s

Dit zijn malende gedachten omdat je je zorgen maakt of gekwetst voelt. Ze kunnen veel energie wegslurpen. Breng deze tot rust.

Aanwijzing 7: Kies spontaan wat je gaat doen

Je intuïtie is de beste planner die je hebt. Als je haar vertrouwt, geeft dit je een voortdurende kalme basis.

Tijdsurfen

Ik daag je uit om te gaan tijdsurfen. Het biedt een hele andere manier van omgaan met tijd en uitdagingen. Niet met ellenlange takenlijsten, maar met een verbluffend eenvoudige aanpak. Durf je de aanpak helemaal toe te passen in je leven? Dan ontdek je dat de aanpak niet alleen eenvoudig is, maar ook buitengewoon krachtig.

In samenwerking met Happinez heeft Paul Loomans de online cursus Tijdsurfen ontwikkeld.

Bekijk hier de trailer Tijdsurfen.

Ik heb de tijd – winnen?

Ik mag 1 exemplaar van dit boek weggeven. Hoe kan je het boek “Ik heb de tijd” winnen? Heel eenvoudig!

Stap 1: Deel dit artikel, klik op 1 van de social media knoppen

Stap 2: Geef hieronder aan waarom jij dit boek wilt winnen

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over tijdsurfen waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die een beetje hulp kan gebruiken om de rust in het leven terug te vinden – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Marja Coolen
Door

Marja Coolen

op 16 May 2015

Als controlfreak lijkt het me hartstikke spannend en een leuke uitdaging om met dit boek aan de slag te gaan

Janneke
Door

Janneke

op 09 Jun 2015

Marja, je bent de gelukkige winnaar van het boek, stuur een mail met je adres dan komt het boek naar je toe

Marja Coolen
Door

Marja Coolen

op 10 Jun 2015

Hartstikke blij dat ik dit boek gewonnen heb! Heb je inmiddels een mail gestuurd, dus ik ga de brievenbus in de gaten houden.

Yvo Meerssman
Door

Yvo Meerssman

op 17 May 2015

tijden veranderen, maar de klassieke opvattingen over waarden van tijd staan nog altijd overeind. Ik merk dat ik me ook te vaak laat verleiden tot afleiding en zaken die er niet toe doen. De bovenstaande preview heeft mij erg nieuwsgierig gemaakt naar het boek tijdsurfen.

Kasper Janssen
Door

Kasper Janssen

op 18 May 2015

Mooie methode Janneke! Deels herkenbaar. Ik was al in voor spontane acties, nu de rest nog ;)

Remco Blom
Door

Remco Blom

op 18 May 2015

Een mooie aanrader in de stress van het werk en het afstuderen. Leuk de metafoor surfen, ben zelf bezig met een metafoor varen, wellicht kan ik ze verweven in elkaar!

beatrijs
Door

beatrijs

op 21 May 2015

Dank je wel voor de link, Remco Blom

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 18 May 2015

Hmm ik word hier blij van. T is leuk en praktisch en t voelt goed.

Veronique Confurius
Door

Veronique Confurius

op 18 May 2015

Wow wat een mindful benadering van tijd! Heel erg inspirerend en lijkt me erg handig als werkende moeder met de gedachtes overal en nergens.

Danny
Door

Danny

op 18 May 2015

Wat een waardevolle informatie. Ik ga er zeker mee aan de slag.

marij
Door

marij

op 18 May 2015

wat een mooi en praktisch thema voor een boek! ik ben er erg nieuwsgierig naar, omdat ik dit al een tijdje probeer in de praktijk te brengen, maar ik ervaar dat dat lang niet altijd gemakkelijk is! ik wilde af van mijn overvolle agenda en ben dus gestopt met plannen van allerlei activiteiten (met name in mijn vrije tijd). wat veel ruimte ontstaat er dan ineens weer om spontaan af te kunnen spreken met mensen die voor mij belangrijk zijn! ik ben erg benieuwd hoe ik dit nog verder kan uitbreiden om de tijd volgend te laten zijn aan wat ik wil in plaats van andersom!

Clary van Doorn
Door

Clary van Doorn

op 19 May 2015

Het artikel en video belooft veel, ik zal het moeten toepassen want nu denk ik dat ik dan doe wat ik altijd al doe: van hot naar her 'doen'.

Karleen
Door

Karleen

op 20 May 2015

Dank je wel Janneke! Wat een heerlijk verfrissende blik op timemanagement. Na het zien van de filmpjes verheug ik me erop meer te lezen in het boek. In stressvolle perioden ben ik net zo'n kip zonder kop. Timemanagement "oude stijl" heeft mij nooit iets gebracht. Maar de methode van Paul Loomans klinkt mij als muziek in de oren.

Reactie plaatsen