Hoe start ik zo snel mogelijk een succesvol bedrijf?
16 maart 2014 
2 min. leestijd

Hoe start ik zo snel mogelijk een succesvol bedrijf?

Hoe start ik zo snel mogelijk een succesvol bedrijf? Deze vraag kreeg ik via de mail.

Wat voor soort bedrijf kan nu het succesvolste worden? Waar moet ik beginnen en wat ik het beste kan doen? In deze blog geef ik antwoord op deze vraag.

Vraag lezer blog

Ik zou heel graag zelfstandig ondernemer willen zijn. Hoe kan ik het makkelijkste en snelste een bedrijf opstarten? Ik zit te denken om een webwinkel te beginnen maar hoe begin ik daarmee?

Build new businessReactie Janneke

Ik krijg vaker de vraag hoe start ik nu een succesvolle onderneming? Ik kwam laatst een hele mooie quote tegen: Een succesvol bedrijf start je niet op, dat bouw je op. Het is bouwen, steen voor steen.

Er komt heel veel bij kijken als je gaat ondernemen. Even snel inschrijven bij de Kamer van Koophandel en de euro’s stromen binnen is er helaas niet bij.

Ontdek wat je passie is

Wat vind je leuk om te doen? Denk vanuit je passie. Als je een bedrijf wilt starten moet je eerst nagaan wat je echt leuk vind om te doen. Zeker de eerste jaren is ondernemen kei en kei hard werken. Je krijgt ongetwijfeld met tegenslagen te maken. Wat vind je zo leuk om te doen dat je zelfs zou doen zonder dat je er geld voor krijgt.

Napoleon Hill omschrijft het heel mooi. Het gaat om de kracht van een verlangen. Niet zo maar een wens of een droom. Een vurig, opwindend verlangen.

Ontdek je sterke kanten

Ontdek daarnaast je sterke punten. Marcus Buckingham schreef het boek “Ontdek je sterke punten”. Hier ga je op zoek naar je mogelijkheden. In het boek wordt een mooi voorbeeld gegeven van Waren Buffett.

Tijdens een lezing aan studenten geeft Waren Buffett aan: “Ik ben niet anders dan jullie”. Hij weet één punt aan te geven waarin hij verschilt: “Ik ben elke dag in de gelegenheid wat ik graag doe”. Als jullie iets van mij willen leren, is dat het beste advies dat ik jullie kan geven.

Snel geld verdienen

Als je snel geld wilt verdienen, is de enige mogelijkheid, om te gaan solliciteren bij een baas. Je hebt dan gegarandeerd binnen een maand je salaris op je bankrekening. Als ondernemer heb je deze garantie niet.

Waarom wil je zelfstandig worden?

Een tip om succesvol te worden. Start met het waarom? Waarom is jouw bedrijf uniek? Waarin verschil jij van je concurrenten? Simon Sinek schreef een boek over ‘Start with Why’. Het boek gaat over ondernemen en de vraag waarom sommige bedrijven succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn dan andere bedrijven.

Wat hebben mensen als Steve Jobs, Martin Luther King en Nelson Mandela gemeen vraagt Simon Sinek aan het begin van het boek. Ze wisten heel goed waarom ze deden wat ze deden en vorm(d)en daarmee een voortdurende inspiratiebron voor mensen in hun directe en indirecte omgeving.

De meeste bedrijven communiceren vaak WAT ze leveren, soms vertellen ze ons HOE ze dan doen maar zelden vertellen ze WAAROM ze het doen. De bedrijven die gezien worden als leider, en vaak zo succesvol zijn de bedrijven die het totaal anders doen. Deze bedrijven beginnen met het communiceren van het WAAROM.

Als je die ‘waarom’ weet te vinden, krijg je niet alleen klanten, maar ook fans. Zij blijven je altijd trouw zolang jij trouw blijft aan jezelf. Ook al gaat er wel eens iets mis, zij zullen het je vergeven. Waarom? Omdat ze weten waarom je het doet.

Video Start with why van Simon Sinek

Wat is jouw waarom?

Waarom ben jij gestart? Waarom kom je uit je bed iedere ochtend? Wat drijft jou? Ik ben heel benieuwd. Laat hieronder jouw waarom achter.

Vind jij dit artikel over hoe start je zo snel mogelijk een succesvol bedrijf interessant help dan mee deze te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. 

Wil je 1 op 1 aan de slag en echt kijken wat jij nodig hebt? Klik hier om meer te weten over Business Rebels.

Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Joan
Door

Joan

op 28 Jan 2017

Waarom doe ik het. Omdat ik het zo ontzettend geweldig vind om mijn klanten kan helpen aan mooie voeten die geen probleem voor hen vormen. Hun de nodige adviezen kan geven van hoe zij hun voeten kunnen verzorgen zodat zij geen probleem voeten krijgen,

Reactie plaatsen