Help mijn computer is gecrasht
02 april 2012 
2 min. leestijd

Help mijn computer is gecrasht

Het was even geheel stil om mijn website. Vorige week crashte mijn computer. Tegen beter weten in probeerde ik nog een beademing en reanimatie. Op nieuw opstarten… Was mijn trouwe laptop echt op?

Het ding gaf een laatste stuiptrekking en helaas niks meer aan te doen. Ik dacht dat ik mijn zaakjes redelijk op orde had.

Ik heb Backup Online van Avelco ICT diensten. Dus mijn data zijn safe. Geen stress…

Toch nog stress bij mijn computer crash.

Ondanks dat ik een back-up heb van mijn data had ik nog wel enige stress. Ik ben net maanden aan het zwoegen geweest om filmpjes op te nemen voor een nieuwe toolbox die ik binnen kort aan jullie zal presenteren. Waren deze filmpjes wel in de back-up mee genomen? Nog twee video’s en dan was ik klaar…

Oh nee, alle programma’s kan ik weer opnieuw gaan instellen en installeren. Heb ik alle software inlogcodes en licenties nog wel?

Enkele dagen geen toegang tot internet. Op zich ook wel een keertje goed voor mij, maar toch onhandig om met je smartphone hele mails te beantwoorden.

Op zoek naar een computer “dokter”

Tja en dan kan je op zoek naar een computer “dokter”. Mijn ervaringen waren op zijn zachts gezegd in het verleden niet heel erg goed met computer “dokters”. Waar haal je die op vrijdag net voor het weekend vandaan?

Zaterdag ging er ineens een lampje bij mij branden. Een tijdje geleden heb ik een training gevolgd met een man die zich bezig hield met computers en werken in de cloud. Zijn visitekaartje zat nog in mijn agenda. Die maar eens bellen. Warempel op zaterdag wordt er gewoon opgenomen. Of ik later terug gebeld kan worden. Prima. Ik word netjes terug gebeld en we maken een afspraak.

Welke lessen heb ik geleerd?

1 Zorg voor een goede back-up

2 Check of je back up het doet

3 Check eens in de zoveel tijd of alles wat je wilt back-uppen ook daadwerkelijk wordt geback-upt

4 Laat je computer niet vollopen;
Je voelt jezelf ook niet prettig als je hoofd bomvol zit. Af en toe een schoonmaak kan geen kwaad. Je computer is blijkbaar ook niet gecharmeerd als de harde schijf bijna vol zit. Praktische oplossing: Koop een externe harde schijf en zet daar je bestanden op.in the cloud werken

5 Onderzoek of werken in de cloud iets voor jou is. Voordeel nooit meer problemen als je computer crasht. Je hebt simpel je data online staan en de computer is enkel een apparaat om het te raadplegen.

6 Deel visitekaartjes uit. Als ik geen visitekaartje had gekregen was ik nooit bij deze man uitgekomen.

Ik ga in ieder geval onderzoeken of werken in de cloud iets voor mij is. Voor mij nooit meer stress bij een computer crash. En Antonio bedankt voor de goede zorgen. Jullie zijn een topbedrijf!

Wat zijn jouw ervaringen met een computer crash en wat doe je om stress te voorkomen? Laat je reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen