De vijfde revolutie
28 maart 2011 
in Brein
1 min. leestijd

De vijfde revolutie

De vijfde revolutie komt er aan. De hersenwetenschap bevindt zich in een stroomversnelling. Lone Frank neurowetenschapper, heeft een boek geschreven genaamd “de vijfde revolutie”. Zij doet verslag van haar reis langs de voornaamste hersenwetenschappers ter wereld.

Dankzij geavanceerde hersenscan technieken begrijpen we straks precies hoe ons brein werkt. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid kunnen we weten waarom we doen wat we doen, en zijn wie we zijn.

Lone Frank vertelt over haar ontmoeting met Persinger, de Canadese professor die met een ‘God Helmet’ op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken (God woont in je hersenen). En over Andrew Lo, de MIT professor die aan de hand van een hersenscan het langetermijn-succes van een beurshandelaar kan voorspellen.

In de woorden van Vilayanur Ramachandran, briljant wetenschapper en man die de vijfde revolutie heeft uitgeroepen:

“Het menselijk brein, zo wordt gezegd, is de meest complexe structuur in het universum. Om dit in te zien hoef je alleen maar naar wat getallen te kijken. De hersenen bestaan uit honderd miljard neuronen (…). Elk neuron maakt zo’n duizend tot tienduizend keer contact met andere neuronen. (…) Gebaseerd op deze informatie is uitgerekend dat er meer hersentoestanden zijn dan elementaire deeltjes in het heelal.”

Bekijk het filmpje waar Lone Frank zelf aan het woord is.

Lone Frank

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over de Vijfde Revolutie interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – Janneke

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down