Jaar van het Brein
10 februari 2014 
1 min. leestijd

Jaar van het Brein

2014 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Brein door de Europese Raad van het Brein (EBC). Je leert op school hoe je hart werkt, hoe je longen werken maar over je brein leer je bijna niets.

Jammer want uit onderzoek is gebleken dat als je iets meer weet over je brein je motivatie om te leren wordt vergroot. Reden te meer om antwoorden te zoeken op vragen zoals hoe werken de hersenen en wat is het belang van de neurowetenschappen voor mens en maatschappij?

Om antwoord te geven op deze vragen. Heb ik voor jou een aantal TED video’s over het brein verzameld.

Je leert op school hoe je hart werkt, hoe je longen werken maar over je brein leer je bijna niets #brein #leren

Hoe werkt je brein?

In de eerste video krijg je antwoord op de vraag wat er nu zo speciaal is aan het menselijke brein. Daarna wordt er in gegaan op de vraag wat de ware redenen zijn van onze hersenen. Christopher deCharms geeft je een kijkje in je hersenen. Tot slot geeft VS Ramachandran je drie aanwijzingen om je brein beter te begrijpen.

Suzana Herculano-Houzel: Wat is zo speciaal aan het menselijk brein?

Daniel Wolpert: De echte reden voor de hersenen

Waarom hebben we eigenlijk een brein? #brein

Christopher deCharms: Een kijkje in de hersenen in real time

Christopher deCharms: Een kijkje in de hersenen in real time

Brein essentials

Krijg jij veel informatie over je heen? Heb je moeite met overzicht houden, ervaar je onrust in je hoofd? Is jouw werkdruk gestegen?

Uit ervaring weet ik hoe snel je met een breinprincipes en slimme strategieën zoals mindmapping beter nieuwe informatie kunt verwerken én onthouden. Zodat je weer tijd overhoudt voor echt belangrijke zaken in plaats van overweldigend en tijd te kort .

Ontdek hoe je je productiviteit verhoogt & beter onthoudt met beproefde breinprincipes en strategieën!

Ik heb hiervoor een speciale afspeellijst op youtube gemaakt waar ik alle Brein essentials met je deel.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over het jaar van het brein waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die beter wil onthouden en productiever wil worden – Janneke.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen