Dag van de lach

Het is vandaag de dag van de lach. Heb jij al gelachen vandaag? Lachen is echt gezond. Tien jaar geleden bedacht de Indiase lachdokter Madan Kataria deze dag.

Hij beveelt lachen aan als therapie en geeft lach yoga. Het is de bedoeling dat je na vandaag gelukkiger en positiever bent.

Onderzoekers hebben ontdekt, dat vrolijke mensen gezonder zijn dan piekeraars. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem en zijn daardoor minder vatbaar voor infecties. Dit komt doordat je hersenen tijdens het lachen het ‘gelukshormoon’ endorfine produceren. Endorfine heeft een kalmerend en pijnstillend effect.

Speciaal voor de dag van de lach

Moet je in de stemming komen? Bekijk dan de onderstaande filmpjes.

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach.

Alex Klaasen heeft een heuse conference gemaakt over lachen.

Ik wens je een hele fijne dag en veel lachen!! Ik ben benieuwd of je al gelachen hebt en waarom.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over de dag van de lach interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die je wilt uitdagen om meer te lachen – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
hans
Janneke
Door

Janneke

op 07 Oct 2016

hij is leuk

Reactie plaatsen