59 Chris Slappendel: de man die alles opgaf om tijgers te redden
14 maart 2017 
2 min. leestijd

59 Chris Slappendel: de man die alles opgaf om tijgers te redden

Chris Slappendel leidde tot zijn 45ste een vrij succesvol bestaan. Hij was zzp’er in de sales- en marketing branche, had zijn zaken goed op orde en had eigenlijk alles wat iemand zich kan wensen”. Hij gaf alles op om de tijger te redden. In deze Power Talk spreek ik met hem over zijn verhaal hoe hij met gevaar voor eigen leven tijgers redden. Daarnaast spreken we over succes, de verantwoordelijkheid van ondernemers en een nieuw concept waarmee er een enorme boost gegeven kan worden aan het behoud van wildlife.

Wie is Chris Slappendel?

Chris Slappendel heeft altijd al een voorliefde gehad voor wilde dieren – en in het bijzonder de tijger. Daarom begint hij in 2012 met het plannen van een reis om zijn favoriete dier in het wild te kunnen zien. Maar tijdens het voorbereiden van de reis komt hij schokkende feiten tegen. “Hij kwam erachter hoe slecht het gesteld is met de tijger, hoe tijgers met uitsterven worden bedreigd en hoe weinig er aan dat probleem gedaan wordt.”

chris-slappendel

Hij laat alles achter: hij geeft zijn bestaan als zzp’er op en investeert al zijn spaargeld in een nieuw project, dat hij omdoopt tot TigerTrail.

Zijn tigertrail heeft de aandacht getrokken van 250 miljoen mensen en van meer dan 60 internationale media.

In november 2013 ging hij terug in zijn vak en daarnaast start hij met een concept Icons of Nature genaamd. Hiermee wil hij door merkrechten van dieren de toekomst voor bedreigde diersoorten op een bijzonder positieve manier veranderen.

Chris Slappendel bij TEDx

Klik hier om de shownotes te ontvangen

chris-slappendel

Wat ga je tijdens deze podcast leren?

  • Wat kan je leren van een man die alles op gaf om de tijger te redden?
  • Waarom hebben tijgers het zo moeilijk?
  • Wat zijn de top 3 ondernemerslessen van Chris Slappendel?
  • Waarom heb je als ondernemer een enorme verantwoordelijkheid?
  • Wat kan je zelf doen?


59 Power Talks: Chris Slappendel

Meer info over Chris Slappendel:

Interview met Chris Slappendel over tijgers en sociaal ondernemen

Wat heb je gemist?

In aflevering 58 was Aartjan van Erkel te gast. Aartjan van Erkel is copywriter en één van de best verkopende business auteur van Nederland. Hij leert ondernemers beter te schrijven zodat ze meer gaan verkopen.

In deze Power Talk spreken we over hoe krijg je je boek op nummer 1 van managementboek, hoe zet je een goed team op, wat is de onvoorstelbare kracht van masterminds?

Wat ga je ontdekken in de volgende aflevering?

In de volgende Power Talk spreek ik met Mike Rohde. Hij is wordt ook wel de “koning” van de sketchnotes genoemd. Sketchnotes zijn een vorm van visual thinking, het lijkt een beetje op mindmapping.

Abonneer je op mijn podcast zoals je zeker bent dat je deze aflevering niet mist.

Instructies voor:       Iphone     Android      Windows

Abonneer je op mijn podcast

Stap 1: Download op je smartphone de gratis podcast app

Stap 2: Zoek naar: Power Talks podcast met Janneke Stielstra

Stap 3: Klik op abonneren

abonneer-je-op-power-talks-met-janneke-stielstra

Deel mijn Power Talks podcast via social media

Ik hoop dat je hebt genoten van de podcast. Als je dit artikel over Chris Slappendel interessant vindt deel het dan met andere ondernemers. Deel mijn Power Talks show via sociaal media.

Laat een reactie achter

Belangrijk: Laat jouw reactie en eventuele aanvullingen achter. In de onderstaande video zie je welke stappen je dient te zetten.

Ik waardeer het zeer als je een review achterlaat via Itunes. Dit helpt mij om een nog groter bereik te krijgen met de Power Talks podcast.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen