Byron Katie over the work
12 december 2015 
1 min. leestijd

Byron Katie over the work

Byron Katie is oprichtster van The Work. In haar boeken leidt Katie je door het eenvoudige onderzoeksproces dat The Work heet.

Door The Work kan je leren pijnlijke gedachten te herkennen en te onderzoeken. Je ontdekt dat je stressvolle overtuigingen over je leven, over jezelf eenvoudigweg niet waar zijn.

The work

The work bestaat uit vier vragen die je toepast op een stressvolle gedachte. Het is een manier om erachter te komen wat de oorzaak is van de pijn, een manier om een einde te maken aan de spanning. De meeste mensen denken dat ze zijn wat hun gedachten hun vertellen dat ze zijn.

Eerste stap de work

De eerste stap van The Work is dat je je stressvolle gedachten over een situatie in je leven opschrijft.
The work kan worden toegepast op iedere gedachte die woede, angst, verdriet of frustratie veroorzaakt. Vervolgens onderzoek je je uitspraak met vier vragen van The Work en daarna keer je de uitspraak om. De omkering is een manier om het tegenovergestelde te ervaren wat je gelooft.

Vier vragen die je leven veranderen

1 Is het waar?
2 Kun je absoluut zeker weten dat het waar is?
3 Hoe reageer je als je die gedachte gelooft?
4 Wie zou je zijn zonder die gedachte?

Pas deze vier vragen een voor een toe op een stressvolle gedachte. Als je je stressvolle gedachten onderzoekt zal je zien dat alles wat je dwars zit niets anders is dan een misverstand. Je beseft dat wat je gelooft niet per se waar hoeft te zijn.
Volgens Byron Katie is dit het begin van vrijheid. The Work maakt je een vriendelijker, helderder en gelukkiger mens.

Belangrijk: Ik ben benieuwd of jij de vier vragen toepast? Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over the work van Byron Katie  interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s  – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen