Bosbessen voor jouw brein
18 juli 2015 
1 min. leestijd

Bosbessen voor jouw brein

Bosbessen zijn niet alleen lekker maar sinds kort is er nog een reden om ze in je winkelwagentje te laden: ze zijn goed voor je brein. In bosbessen zitten flavonoïden. Uit recent onderzoek is gebleken dat die een gunstig effect kunnen hebben op het geheugen, het leervermogen en de cognitieve functies in het algemeen, zoals het logisch redeneren, beslissingen nemen, woorden te begrijpen en met getallen te werken.

Bosbessen goed voor je brein

En of dat nog niet alles is, onderzoekers hebben ook aanwijzingen gevonden dat flavonoïden de geestelijke aftakeling op hoge leeftijd kan vertragen en zelfs bescherming kan bieden tegen ziektes als alzheimer en parkinson.

Er bestaan meer dan 6000 soorten flavonoïden. Het komt niet alleen voor in bosbessen maar ook in: cacao, soja, thee en wijn.

Ook denken onderzoekers dat flavonoïden onze cognitieve vermogens verstreken door te integreren met eiwitten die van cruciaal belang zijn voor de opbouw en het functioneren van de hersencellen.

Het is nog niet duidelijk welke voedingsmiddelen die flavonoïden bevatten het grootste positieve effect hebben op het leervermogen en het geheugen.

Verbeter je brain performance

Wil jij je brain performance nog verder verbeteren? Ontdek geavanceerde breinprincipes en strategieën, zodat je beter kunt onthouden, razend productiever wordt en slimmer kunt werken en leren.
Ontdek hoe je je brain performace kunt verbeteren>>

Belangrijk: Deel je gedachten en ideeën direct in het reactieveld hier onder.

Als je dit artikel over jouw brein en bosbessen waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag meer uit zijn brein wil halen. – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen