Als ik later groot ben dan...
24 augustus 2011 
1 min. leestijd

Als ik later groot ben dan...

Veel mensen zeggen als ik later groot ben dan ga ik… Als ik met pensioen ben dan…  Als ik meer tijd heb dan… John Goddard heeft op 15 jarige leeftijd een lijst gemaakt met doelen die hij wilde bereiken in zijn leven. Hij hoorde dat een vriend van zijn vader veel spijt had van de dingen die hij niet gedaan had. Dit gaf hem de inspiratie om een lijst met doelen te maken en daadwerkelijk uit te voeren.

Verhaal John Goddard

Het filmpje kraakt een beetje maar hier het verhaal van John Goddard.

John Goddard heeft zijn leven zelf in de hand genomen. Het bleef niet bij later als ik groot ben dan… Een principe wat aansluit bij het maken van een lijst met doelen is 101 in 1001.

101 in 1001

Het principe van 101 in 1001 bestaat eruit dat je je voorneemt om 101 dingen te doen in 1001 dagen tijd. Dat maakt je voornemens een stuk concreter en tijdgebonden. Je publiceert je lijst publiekelijk en houdt ook je voortgang bij. Ben je klaar met je lijst (liefst binnen 1001 dagen), dan begin je gewoon aan een nieuwe lijst. Op het net zijn vele voorbeelden beschikbaar. Mijn lijst staat hier >>>

Belangrijk: Welke doelen wil jij in je leven bereiken? Ga jij aan de slag met doelen stellen? Of heb jij nog tips voor het ondernemen van leuke dingen? Ik zie graag je reactie tegemoet.

Als je dit artikel over doelen stellen interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s  – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen