Vrolijkste dag: 17 juni 2011
17 juni 2011 
0 min. leestijd

Vrolijkste dag: 17 juni 2011

Veel mensen zullen zich vandaag 17 juni zonder aanwijsbare reden vrolijk voelen. Volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall is dit jaar namelijk vrijdag 17 juni de vrolijkste dag van het jaar.

De 44-jarige wetenschapper bedacht een aantal jaar geleden een formule waarin hij diverse elementen bij elkaar optelde die mede het humeur van mensen op een bepaalde dag kunnen beïnvloeden.

Vrolijkste dag

Dat melden diverse buitenlandse media. Arnall stelt dat de vrijdag die het dichtst ligt bij de dag waarop de zomer begint de dag is waarop de meeste mensen standaard vrolijk zijn.

Op vrijdag zijn veel mensen blij dat het weekend voor deur staat en door het begin van de zomer beseffen veel mensen dat ze bijna op vakantie gaan.

Meest deprimerende dag

De psycholoog heeft ook uitgerekend wanneer de meest deprimerende dag van het jaar is. Dat is de derde maandag in januari, wanneer veel mensen zich realiseren dat hun goede voornemens alweer zijn verbroken en dat ze blut zijn van de feestdagen. Ook het slechte weer in januari draagt bij aan deze deprimerende stemming op ‘blue monday’, zoals die dag bekend staat.

Wil je mij helemaal vrolijk maken? Laat dan hieronder een reactie achter wat jou vandaag zo vrolijk maakt.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over de vrolijkste dag waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen waar je een beetje vrolijkheid mee wilt delen – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en creativiteit. 
Reactie plaatsen