Studie, moederschap en een bedrijf!!

Studie, moederschap en een bedrijf!!

Linda Terrizzi is 10 jaar lang 'fulltime mama' geweest en zij was het meer dan beu dat mensen haar als een 'dom huisvrouwtje' begonnen te zien. In 4 jaar tijd bouwde zij niet alleen een goedlopende website, zij doet een studie en zij is natuurlijk ook nog gewoon moeder. Haar verhaal hoe zij dit heeft geflikt.Linda Terrizzi  | Antilliaans Eten / Uitgeverij Terrizzi | 4 jaar aan het ondernemen | in de 30

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

In 2012 startten we met een online database (website) voor Antilliaanse recepten. Dit, omdat de recepten nog niet makkelijk online te vinden waren. Ons probleem bleek ook het probleem van anderen.. in 4 jaar tijd groeiden we uit tot 'n community van 200.000 maandelijkse bezoekers en ruim 62.000 facebook fans. Inmiddels hebben we ons eigen kookboek uitgebracht, waarvan er meer dan 4.000 exemplaren zijn verkocht. In september komt ons tweede boek uit.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Ik ben de technische drijver achter antilliaans-eten.nl. Mijn man maakt de lekkerste gerechten.. ik zorg ervoor dat die gerechten gefotografeerd, neergeschreven en gepubliceerd worden. Verder design ik de boeken en zorg ik ervoor dat ze gedrukt en wel weer terug verschijnen. Als laatste regel ik de totale verkoop en klantenservice omtrent de kookboeken.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ik wilde juf worden. Ik heb zelfs 2 jaar aan de pabo gestudeerd. Werd niks - geen goed idee! het is namelijk helemaal niet leuk om kinderen iets te moeten leren dat ze niet interesseert.

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

Het combineren van mijn bedrijf met het moederschap én een HBO studie. Ik doe op dit moment een thuisopleiding HBO commerciële economie en heb 3 kinderen van 11, 6 en 4 jaar. Het is soms moeilijk om een balans te vinden tussen deze drie dingen.. de kinderen en het bedrijf krijgen vaak prioriteit, waardoor het studeren er soms bij inschiet.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Als eerste in de ochtend een uur opzij zetten om te studeren en te werken aan mijn opdrachten. De andere twee dingen vinden wel een plaatsje voor zichzelf.

Wat is jouw diepere why?

Prestige. Puur prestige. Ik ben 10 jaar lang 'fulltime mama' geweest en ik was het meer dan beu dat mensen mij als een 'dom huisvrouwtje' begonnen te zien. Ik wilde laten zien dat ik hersens had.. en dat die gebruikt konden worden voor méér dingen dan alleen maar flesjes, luiers en koken.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Het bepalen van mijn eigen koers. Alle succes (en alle falen!) komt direct op mijn naam. Ik behaal geen doelen voor mijn baas... ik behaal mijn eigen doelen. En dat voelt goed!

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Wat ik lastig vind is het uitstippelen van een plan voor lange termijn. Men zegt weleens dat een goede ondernemer van een klif springt en een vliegtuig bouwt terwijl hij naar beneden valt. Dit heb ik ook altijd zo ervaren. "we zien wel..." - en dus worden er geen plannen gemaakt voor langere duur.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Mensen blij maken! Of het nu gaat om het terugvinden van een oud, verloren recept of een overwinning behalen in de keuken (als men zichzelf geen keukenprinses vindt). Deze 'thank you's' zijn waar ik het uiteindelijk voor doe.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Bouw eerst aan je reputatie, voordat je dingen te koop aanbiedt. Het internet is vol van verkoopberichten en advertenties.. en mensen zijn ze zat. Spendeer eerst (heel!) veel tijd aan het winnen van vertrouwen en het verzamelen van een groep mensen... en kijk dáárna eens wat je voor hen kan betekenen. Dat is zoveel makkelijker dan een groep mensen vinden voor een product dat JIJ leuk vindt.

Waar wil je over een jaar staan?

Over een jaar hoop ik dat ons tweede boek net zo goed heeft verkocht als ons eerste boek. Het tweede boek komt in september uit en we horen nu al geluiden dat de fans 'niet kunnen wachten tot hij uitkomt'. Dat geeft enorm veel zelfvertrouwen en voldoening.. ik hoop dat de cijfers volgend jaar net zo goed zijn als nu.

Ik ben het meest trots op ...


het feit dat we bijna niets uitbesteden

Mijn grootste angst is ...


mensen teleurstellen. Bij al mijn werken wil ik mensen verrassen met een uitstekende service.

Het beste advies van mijn moeder ...


heb ik niet opgevolgd. Zij gaat voor zekerheid en een baan in loondienst... ik niet!

Het beste advies van mijn vader ...


is dat je gewoon moet doen wat goed voelt. Ook al vinden anderen van niet.

De grootste les die ik heb geleerd ...


is dat je bij alles wat je doet EERST vertrouwen moet winnen.

Ik geloof ...


dat de maatschappij van de industriële revolutie zijn tijd heeft gehad... en dat kleine ondernemers gouden tijden tegemoet gaan.

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Indesign. Zonder dat programma zou er geen boek zijn. (dat rijmt!)

Mijn favoriete quote is ...

"Life is long enough, and a sufficiently generous amount has been given to us for the highest achievements if it were all well invested" (Seneca)

deel jouw verhaal
Reactie plaatsen