Poetsen met een praatje

Poetsen met een praatje

Marjo van Bussel is initiatiefneemster van Poetszorg, poetsen met een praatje. Poetszorg is een poetsspecialist voor huishoudelijke ondersteuning. Zij danst graag, is een levensgenieter, een mensen-mens, dierenliefhebster, zij maakt graag mensen blij en met haar bedrijf merkt zij dat iedere dag, geweldig toch.

Marjo van Bussel | Poetszorg, poetsen met een praatje | 1 jaar aan het ondernemen | in de 50

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Dat wat ik bedacht had, super goed werkte en er mooi uit zag. En ik er helemaal blij van werd en vond dat andere dit ook moesten kunnen kopen.

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Nu, doe ik totaal iets anders, maar dingen komen op je pad en zo beland je waar je wilt zijn. Ik ben begonnen met het maken van een eigen product bloempaal. Omdat ik altijd huisvrouw ben geweest vond ik dat ik naar een marketing cursus moest Business Bootcamp. Daar kwam ik in contact met een vrouw die me vroeg haar te helpen door haar een demo te laten geven bij mij thuis over poetsmiddelen. Dat heb ik gedaan. Was enthousiast en ben zelf consulente geworden. En door de demo's kwam ik in aanraking met vrouwen die in de zorg werkten en klaagde over het feit dat ze steeds minder tijd kregen om te poetsen, waarop een van de dames mij aansprak en zei: Marjo ik neem altijd jou poetsmiddelen mee en dat was het begin nu bijna 1 jaar geleden dat we gestart zijn met ons bedrijf Poetszorg, poetsen met een praatje. Wij zijn nu 10 maanden bezig en hebben 12 koffie poetsen in dienst. Zo noemen wij ons poetshulpen :)

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Danseres / zangeres

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

Volhouden, je niet uit het veld laten slaan. Kansen zien en ze benutten. Positief de zaken benaderen. Je doel stellen waar je naar toe wil en doorgaan....doorgaan....met wat jij belangrijk vindt.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Geloof hebben in jezelf. In mijn geval NIET LUISTEREN naar diegene die het dichtste bij me staat. Het leuke ervan is. Hij geloofde totaal niet in mij en uiteindelijk heeft hij zijn eigen zaak laten varen en doen we SAMEN Poetszorg, poetsen met een praatje. Geweldig wat je uit elkaar kan drijven, kan je ook weer tot elkaar brengen.

Wat is jouw diepere why?

De recessie heeft de zaak van mijn man kapot gemaakt. Hij heeft altijd goed voor zijn gezin kunnen zorgen. Toen dat niet meer ging, wilde ik hem helpen. Door een eigen product te maken. Dat heb ik gedaan helemaal zelf. Contact gezocht in China, containers vol met mijn product besteld. Mijn hart gevolgd en dat heeft me uiteindelijk na een lange leerzame weg daar gebracht waar ik wilde zijn.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Dat ik dit tot wel mijn tachtigste wil doen. Het is geen werk, het is passie dus dit kost geen energie. Dit geeft me energie. Heerlijk, dit gun je iedereen.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Er zijn wel strubbelingen wat betreft contracten met gemeenten en zo. Maar dat is meer het pakkie an van mijn man. IK doe eigenlijk alleen maar leuke dingen. Ik ben ook geen stresskip, dus het voelt allemaal gewoon heel goed waar we mee bezig zijn. Mensen zijn blij met ons en onze werkwijze, wat wil je nog meer. We moeten het hebben van mond tot mondreclame en dat heeft altijd wat tijd nodig. Geduld is een mooie zaak in deze.....

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Blije en tevreden klanten en koffiepoetsen en dat ze dat ook nog tegen je zeggen. Geweldig toch als je zo mag werken.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Als je ergens zelf in gelooft, volhouden. Laat je niet van je pad afbrengen. En bied zich iets aan, dan niet te lang twijfelen. Het komt niet voor niets op je pad. Je kunt de trein voorbij laten gaan of instappen....maar je kunt ook altijd weer uitstappen en een andere trein nemen die je brengt waar jij naar toe wilt. Dat heb ik ook gedaan, maar die 1ste trein heb ik wel nodig gehad om daar te komen waar ik nu ben...en wie weet waar hij me nog naar toe brengt :)

Waar wil je over een jaar staan?

Over 1 jaar is Poetszorg, poetsen met een praatje niet ALLEEN in Brabant een begrip, maar zullen onze koffiepoetsen ook in Limburg en Gelderland de mensen blij gaan maken met een schoon en leefbaar huis, gepoetst met onze milieuvriendelijke poetsmiddelen. We zullen niet alleen werkzaam in de zorg. Nee, iedereen kan van onze diensten gebruik maken, want wij worden uw Hulp bij de Grote Schoonmaak.

Ik ben het meest trots op ...


mijzelf

Mijn grootste angst is ...


ik leef eigenlijk niet met angsten, realiseer ik me nu.

Het beste advies van mijn moeder ...


Mijn moeder is al bijna 20 jaar dood. Maar ze is nog dagelijks mijn rots in de branding. Ik vraag haar vaak om advies en zij zorgt voor die dingen op mijn pad die ik op dat moment nodig heb. Fijn toch :)

Het beste advies van mijn vader ...


Mijn vader en ik waren 2 handen op 1 buik. Hij is jammer genoeg al bijna 30 jaar geleden overleden. Ik weet zeker dat hij heel trots op mij is.

De grootste les die ik heb geleerd ...


Geloof ik je zelf en laat je niet van je pad afbrengen. En probeer te focussen met waar je mee bezig bent. Laat je niet afleiden.

Ik geloof ...


in onze succes formule.

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is ...


Menselijkheid, dicht bij jezelf blijven en geloven in de toekomst.

Mijn favoriete quote is ...


Ben niet bang om te delen, want delen = vermenigvuldigen.

deel jouw verhaal
ANA VAN GASTEN MUSKENS
Door

ANA VAN GASTEN MUSKENS

op 09 Jul 2018

Hoi Marjo, Wat een mooi initiatief zeg .

Reactie plaatsen