Lezen, weten en niet meer vergeten
11 april 2015 
1 min. leestijd

Lezen, weten en niet meer vergeten

Lezen, weten en niet vergeten. We krijgen een steeds grotere hoeveelheid informatie op ons af. We kunnen niet meer om gaan met de grote hoeveelheid aan informatie die we dagelijks moeten verwerken.

Op een bepaalde manier worden we weer analfabeet. Een collega ondernemer van mij Mark Tigchelaar schreef er een boek over: Lezen, weten en niet vergeten.

Deze week mag ik maar liefs twee exemplaren van het boek “Lezen. weten en niet vergeten” weggeven. Het enige wat jij hoeft te doen is hieronder jouw reden op te geven waarom jij dit boek zo hard nodig hebt en deel het via één van de social media kanalen.

Lezen, weten en niet vergeten, een tipje van de sluier

Wat heeft het voor zin om boeken te leren en colleges te volgen als je binnen een dag ongeveer 70% vergeet.

70-procent-vergeten

Ontdek in deze video hoe je beter informatie kan verwerken.

De UseClark-methode

Mark Tigchelaar maakt gebruik van de UseClark methode. Met de UseClark methode zorg je ervoor dat je informatie makkelijker kan opnemen, verwerken en toepassen. De acht principes van de UseClark methode zijn:

1 Hoe goed je hersenen functioneren, is afhankelijk van de methode die je gebruikt

2 Vul de leegte op

3 Omarm single tasken

4 Verbind

5 Onze hersenen willen actief betrokken zijn

6 Beelden zijn de taal van ons geheugen

7 Creativiteit: de duct tape van ons geheugen

8 Leer niet te veel!

lezen-weten-en-niet-vergeten

Mark sluit zijn boek mooi af met: het wordt tijd dat al die de inzichten uit wetenschappelijk onderzoeken worden geïmplementeerd in het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Ik raad je zijn boek van harte aan!

Win het boek Lezen, weten en niet vergeten

Dus als jij een geheel gratis exemplaar wilt ontvangen. Geef hieronder aan waarom jij dit boek heel hard nodig hebt en deel het via één van de social media kanalen.

Vind jij dit artikel over het boek “Lezen,weten en nooit vergeten” interessant deel dit artikel dan met andere professionals. Klik op één van de social media knoppen.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Hamout Leila
Door

Hamout Leila

op 29 Apr 2015

Er is geen reden dat ik kan aanhalen waarom ik het meer zou verdienen dan een ander. Veel mensen zijn de dag vandaag ambitieus. Zich bewust van de bergen info die we voorgeschoteld krijgen. Ik zou graag het boek krijgen omdat ik me door mijn gezin niet heb laten tegen houden om verder te studeren

Anke Meers
Door

Anke Meers

op 30 Apr 2015

Ik worstel reeds 36 jaren met de gevolgen van te weining concentratie. 'U bent slim Anke, meer dan gemiddeld dus wij kunnen enkel concluderen dat u gewoon lui bent.' Daar heb ik het steeds mee kunnen doen, en mijn kindjes van 7 en 10 ondergaan nu hetzelfde. Gelukkig zij (in tegenstelling tot mij) MET begripvolle ouders maar hun relationele omgeving is blijkbaar wel in de tijd blijven hangen. Het kan heel wat rust en minder stress in ons gezin en daarbuiten brengen als wat we eenmaal lezen niet meer vergeten wordt. Kennis wordt in het dagelijkse leven nog steeds hoog in het vaandel gedragen, en wij zijn nooit bijgebeend ... Vriendelijke groetjes

marili
Door

marili

op 18 Jul 2015

lezen, weten, niet vergeten Tja voor mij wel zeker een paar keer lezen en begrijpen om het dan te weten en daarna niet te vergeten. Dat heeft mij erg geholpen. Lezen met aandacht en concentratie maar vooral: Wat lees ik nu? Begrijp ik het wat er staat en kan ik het in mijn eigen woorden navertellen?

Janneke
Door

Janneke

op 18 Jul 2015

Marili, jij bent 1 van de winnaars van het boek! Veel plezier ermee

Sahar
Door

Sahar

op 04 Sep 2015

Ik gun iedereen het boek. Mocht ik het boek winnen, dan kan dit boek mij absoluut een nuttige bijdrage leveren aan mijn lees, weet en leermethode. Sinds jongs af aan ben ik bezig met studeren. De ene keer sla ik meer op dan de andere keer. Ik wil het maximale uit het leren halen. Ben erg benieuwd naar onder andere de inhoud van de acht principes van de UseClark methode. In mijn omgeving weet ik dat er mensen zijn die ik ook blij zou kunnen maken met dit boek. Wanneer ik dit boek in mijn bezit zou hebben profiteren er daarom meerdere mensen van.

Rebecca
Door

Rebecca

op 23 Aug 2016

Na heel veel knokken om toch de havo te halen kwam ik er aan het einde achter dat ik dyslexie heb. Alleen het woord al is erg moeilijk om goed te schrijven. Dus om concentratie te hebben moest ik in een stille ruimte gaan zitten waar ik door niets afgeleid zou worden. Komend jaar begin ik na mijn MBO opleiding aan de HBO en zou graag met dit boek mezelf weer alle motivatie willen geven om de opleiding tot een succes te maken. En daarbij mijn cliënten ook willen uitleggen hoe je geconcentreerd iets kunt lezen, weten en niet vergeten.

Janneke
Door

Janneke

op 25 Aug 2016

Heel veel succes met je studie

m.j.
Door

m.j.

op 07 Nov 2016

Ik ben 47 en begonnen aan een HBO studie. Ik heb altijd veel moeite gehad met leren en ook nu loop ik daar weer tegenaan. Toch wil ik de uitdaging aangaan ook al betekend dit dat de tentamens 9 van de 10 keer dubbel gedaan moeten worden. Ik zit nu in het 3e jaar en zag deze mail. Zou dit mij eindelijk gaan helpen om de studie stof beter tot mij te kunnen nemen en dan in 1 keer de tentamens te halen. Wat zou dat gaaf zijn!!!

Reactie plaatsen