Hoe werkt jouw brein en wat kan je hiervan leren?
20 september 2011 
1 min. leestijd

Hoe werkt jouw brein en wat kan je hiervan leren?

John Medina deelt zijn levenslange interesse in hersenwetenschappen. Een tijd terug was John Medina te gast bij google en vertelt over de werking van ons brein. Hij vult direct aan dat we eigenlijk vrij weinig weten over hoe ons brein werkt. Er zijn erg veel mythes rondom ons brein. Zoals de mythen dat we kunnen multitasken en dat we slechts 10% van ons brein gebruiken.

hoe-werkt-ons-brein-en-wat-kunnen-we-hiervan-lerenBrein meester

John Medina heeft het boek Brainrules geschreven. Recent is dit boek ook in Nederlands vertaalt en kan je vinden onder de titel Brein meester.

John Medina geeft antwoord op de vraag hoe we kunnen leren. Hij vertelt wat  slapen en stress doen om onze hersenen. Waarom is het zo gemakkelijk om te vergeten – en zo belangrijk om te herhalen als we nieuwe informatie in ons op willen nemen? Is het waar dat mannen en vrouwen verschillende hersenen hebben?

In elk hoofdstuk beschrijft hij een breinregel – dingen die wetenschappers zeker weten over de werking van onze hersenen – en geeft hij adviezen voor veranderingen in ons dagelijks leven. Uiteindelijk zul je begrijpen hoe hersenen echt werken – en hoe je het beste uit de jouwe kunt halen. John Medina is directeur van het Brain Center for Applied Learning Research aan de Seattle Pacific University. Hij is ontwikkelingsbioloog en professor aan de Universiteit van Washington. Medina is getrouwd en heeft twee zoons.

Als je meer wilt weten over de brainrules klik dan hier >>>

John Medina te gast bij google

Lees ook:

Als je dit artikel over jouw brein waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die graag meer uit zijn brein wil halen. – Janneke

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Reactie plaatsen