Best gelezen artikelen eerste helft van 2012
Het eerste half jaar van 2012 zit er weer op. Wat waren de best gelezen artikelen van het afgelopen half jaar?
Leuk om te melden is dat het bezoekers aantal op de Academie voor Leren en Ontwikkelen met een kwart is gestegen. Alle bezoekers enorm bedankt!! Zonder jullie zijn er geen best gelezen artikelen. Ik ben ook benieuwd wat jij het beste artikel van het afgelopen half jaar vind.
Top 10 best gelezen artikelen eerste helft 2012
En de winnaars zijn:
1 Gratis e-book “tijd besparen met Brein essentials”
2 Brein leren, een overzichtsartikel
3 Tien tips om bij te blijven in jouw vakgebied
4 Hoe krijg je meer energie?
5 Vijf tips om meer uit je brein te halen
6 Prezi, op basis van mindmapping presenteren
7 101 in 1001 dagen
8 Boeken ruilen
9 Acht manieren om je geheugen te verbeteren
10 Efficiënte gewoonte om beter met je tijd om te gaan
1 Gratis e-book “Tijd besparen met Brein essentials”
Nog steeds met stip op nummer één staat het artikel waarin ik aankondig dat ik mijn eerste e-book heb geschreven. Tijd besparen met Brein essentials.
Er zijn spectaculaire ontdekkingen gedaan op het gebied van de werking van het brein. Je krijgt in dit e-book een kijkje in je brein. Ik leer je breinvriendelijke technieken als mindmapping en snellezen. Inmiddels is dit boek meer dan 15000 keer gedownload.
2 Brein leren een overzichtsartikel
Het brein doet er toe! Kennis over de hersenen is hot. Zeker nu bekend is dat de hersenen zich kunnen blijven ontwikkelen. Je krijgt een overzicht hoe je als trainer of docent het maximale uit je brein kunt halen. Hoe kan je met breinkennis leren leuker en nog effectiever maken?
Lees hier het artikel over brein leren >>>
3 Tien tips om bij te blijven in jouw vakgebied
In de laatste dertig jaren is meer informatie geproduceerd dan in alle jaren daarvoor. Je krijgt voortdurend een grotere lawine van informatie over je heen.
Hoe kan je bijblijven in je vakgebied als elke paar jaar alles weer veranderd? Ik dit artikel krijg je tien tips om bij te blijven in je vakgebied.
Lees hier het complete artikel met tien tips om bij te blijven in je vakgebied >>>
4 Hoe krijg je meer energie?
Met weinig energie is het moeilijker om succesvol te zijn, om goede sociale relaties te onderhouden, om je doelen te bereiken en gezond en gelukkig te zijn.
Lees hoe je meer energie krijgt >>>
5 Vijf tips om meer uit je brein te halen
Hoe kan je meer uit je brein halen? In dit artikel krijg je vijf tips hoe je meer uit je brein kunt halen. Voeding doet heel erg veel met je brein, veel meer dan we denken. Hoe eet jij je slim?
Lees hier de vijf tips om meer uit je brein te halen >>>
6 Prezi – op basis van mindmapping presenteren
Prezi is een nieuwe online tool om op basis van mindmapping presentaties te maken. Je krijgt hier een overzicht van alles wat je altijd al over Prezi wilde leren.
Lees hier het artikel over prezi – op basis van mindmapping presenteren >>>
7 101 in 1001 dagen
Het principe van 101 in 1001 bestaat eruit dat je je voorneemt om 101 dingen te doen in 1001 dagen tijd. Dat maakt je voornemens een stuk concreter en tijdgebonden. Je publiceert je lijst publiekelijk en houdt ook je voortgang bij. Ben je klaar met je lijst (liefst binnen 1001 dagen), dan begin je gewoon aan een nieuwe lijst.
Bekijk hier mijn lijst 101 in 1001 dagen >>>
8 Boeken ruilen
De afgelopen jaren heb ik mijzelf steeds meer bekwaamd in snellezen. Sindsdien ga ik razendsnel door mijn boeken heen. Ik heb bijna mijn hele boekenkast met business boeken gelezen. Ik ben dringend toe aan nieuwe stof.
Het lijkt het mij leuk om een boekenruil te doen! Wil jij met me ruilen? Meedoen kan nog steeds. Lees hier hoe je kunt mee doen aan de boekenruil.
Lees het complete artikel over boeken ruilen >>>
9 Acht manieren om je geheugen te verbeteren
Je brein is als een spier. Onderzoek in geheugenpsychologie toont aan dat het mogelijk is je geheugen op specifieke gebieden te verbeteren door gebruik te maken van geheugentechnieken. Wat moet je doen om je geheugen te verbeteren? Ik geef je acht tips om je geheugen te verbeteren.
Lees het complete artikel over je geheugen verbeteren >>>
10 Tien efficiënte gewoonten om beter met je tijd om te gaan
Lees in dit artikel tien efficiënte gewoonten om beter met je tijd om te gaan. Het duurt gemiddeld veertig dagen om nieuw gedrag aan te leren. Als het je veertig dagen lukt krijgen je hersenen de kans om een nieuw voorkeurspatroon aan te leggen. Dus als je echt efficiënter wilt worden kiest dan een paar van deze gewoonten uit en ga er de komende 40 dagen mee aan de slag.
Lees het complete artikel hier om beter met je tijd om te gaan hier >>>
Welk artikel vind jij het leukste beste van het afgelopen half jaar?
Als je dit artikel waardevol vindt help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.