20 top vrouwelijke online ondernemers die inspireren
02 oktober 2014 
10 min. leestijd

20 top vrouwelijke online ondernemers die inspireren

Steeds meer vrouwen ondernemen en steeds meer ook online. Een derde van de startende ondernemers is vrouw. De gemiddelde leeftijd van de startende ondernemer is 38 jaar. Ik heb 20 top vrouwelijke ondernemers op een rij gezet die mij inspireren.

Van sommige heb je misschien nog nooit gehoord. Wat ze allemaal gemeen hebben is een bepaalde passie voor hun vak. Via deze toppers krijg je een schat aan ervaring en kennis.

Mijn advies is hen te leren kennen. Bezoek hun websites, volgt hen via twitter of facebook.

In willekeurige volgorde 20 toppers!

Bekijk hier de laatste versie, update 20 vrouwelijke online top ondernemers van 2016.

Claudia Willemsen1 Claudia Willemsen – kleertjes.com

Kleertjes.com is een echt succes verhaal. De drijvende kracht hier achter is Claudia Willemsen. Ze startte haar bedrijf in 2003 na een zolderverkoop van kinderkleding. Dat smaakte naar meer en met een eigen investering van 2400 euro begon ze een webwinkel. Drie jaar later werd Kleertjes.com uitgeroepen tot beste webwinkel tijdens de Nationale Thuiswinkel Awards. Inmiddels heeft kleertjes.com 140 medewerkers.

Volgens haar is het geheim van succesvol zakendoen ‘behandel je klanten als vrienden’.

Marie Forleo2 Marie Forleo – Marie Forleo

twitter: @marieforleo

Marie-Forleo is een Amerikaanse business coach die zeer succesvol is met haar programma B-school (een aanrader!) Daarnaast heeft zij wekelijks de Marie TV show waar zij vragen beantwoordt van lezers, inspirerende mensen interviewt en elke keer weet te verrassen. Marie werd genoemd door Oprah als een ware nieuwe leider voor de volgende generatie en is één van de snelst groeiende bedrijven van 2014.

3 Anne Raaymakers – Fanfactor

Anne Raaymakerstwitter: @anneraaymakers

Anne Raaymakers heb ik jaren geleden leren kennen tijdens een NLP opleiding. Zij heeft mij onder andere geïnspireerd om mijn eigen bedrijf te starten. Ik liep al jaren rond om een eigen blog te starten. Met haar BLT methode (bloggen, linkedin en twitter) liet Anne mij zien dat het eigenlijk super makkelijk is om een blog te starten.

Haar missie is te zorgen dat ondernemers succesvol worden met doen waar ze goed in zijn. Daarmee wil ze iets terug geven aan de samenleving. Ze streeft er naar een voorbeeld te stellen voor het inzetten van talenten door kennis en succes te delen, niet alleen in de zakenwereld, maar overal ter wereld. Met haar bedrijf Fanfactor leert ze ondernemers hoe je fans maakt van je klanten.

Interview met Anne Raaymakers

melanie-duncan4 Melanie Duncan – Entrepreneuress Academy

twitter: @MelanieDuncan7

Melanie Duncan is samen met haar man oprichter van de Online Edge Academy. De Online Edge Academy is een online membership site die ondernemers traint hoe je je business kunt laten groeien. Afgelopen zomer had ik met haar een mastermind in Parijs. Melanie is niet alleen een erg goede coach maar ook stik aardig.

5 Marjolein Dubbers – Energieke Vrouwen Academiemarjolein-dubbers

twitter: @MarleinDubbers

Marjolein haar missie is dat honderdduizenden vrouwen in Nederland (én Belgie) zich zó gezond en vitaal voelen dat ze hun dromen waar gaan maken en daarmee hun volle potentieel leven. Ze is aardig op weg met haar droom.

Haar website is onlangs genomineerd voor website van het jaar in de categorie gezondheid. Marjolein schrijft trouw wekelijks een interessant artikel op haar blog. Een les die ik van haar heb geleerd is om super consequent door te gaan.

petra-iuliano6 Petra Iuliano – Iuliano

twitter: @PetraIuliano

Ik heb een aantal keer als gastspreker haar 2 daagse training bij mogen wonen. Petra is een dame die eerst enorm veel ervaring bij grote bedrijven heeft opgedaan en nu haar kennis deelt met zelfstandige ondernemers. Ze leert ondernemers hun omzet verdubbelen.

In de onderstaande video legt zij haar waarom zij een eigen bedrijf heeft. Een prachtig verhaal waarmee zij inspireert! Vroeger geloofde zij nergens in en had een heel laag zelfbeeld. Dankzij haar ouders kan haar brein nu dansen.

Sabrina van Dijk7 Sabrina van Dijk – Gevoelig kind

Facebook: https://www.facebook.com/gevoeligkind

Sabrina is specialist in hooggevoeligheid. Onze kids zijn beide hooggevoelig. Een hele mooie eigenschap, maar soms betekent dit dat na een dag school het emmertje overloopt en de prikkels te veel zijn geweest. Ik heb al heel wat aan Sabrina haar blog gehad. Ze schrijft op een hele leuke en speelse manier en is hierdoor voor mij een ware inspiratiebron. In haar bedrijf helpt zij ouders ontspannen omgaan met hun hooggevoelig kind waardoor de rust en de harmonie terugkeert in de opvoeding.

Amy Porterfield8 Amy Porterfield – Amy Porterfield

twitter: @AmyPorterfield

Amy Porterfield is voor mij de dame als je meer wilt weten hoe je facebook slim kan inzetten. Op dit moment zijn de kansen om te adverteren op facebook ongekend. Amy laat je precies zien hoe je dit het beste kan aanpakken. Zij heeft wat mij betreft de gouden formule ontrafeld. Voor de niet kenners, facebook komt of je het nu wil of niet steeds meer of jou en mij te weten, via facebook kan je heel nauwkeurig adverteren voor jouw doelgroep.

mari-smith9 Mari Smith – Mari Smith

twitter: @MariSmith

Mari Smith is een social media strateeg en is bijzonder invloedrijk in Facebook Marketing. Ze is door Forbes al vier jaar op rij uitgeroepen tot de top 10 Social Media beïnvloeder.

Naast Amy Porterfield als het gaat om facebook zeer de moeite waard om haar te volgen. Tip: zij geeft regelmatig waardevolle webinars.

eva-van-zeeland10 Eva van Zeeland – Miss Natural

twitter: @MissNatural

Eva van Zeeland is de oprichter en eigenaar van Miss Natural Lifestyle. Eva van Zeeland is in 2011 gestart met Miss Natural, een educatief platform en community, waar natuurlijke voeding en biologisch eten centraal staan. Eva heeft een passie voor alles omtrent de natuurlijke levensstijl en deed haar kennis op tijdens de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en jarenlange ervaring in de fitness branche.

Haar tweeling van 4 jaar is haar grootste motivatiebron om natuurlijk te leven. Eva heeft in haar leven nog nooit een dieet gevolgd en calorieën tellen lijkt haar een erg saaie activiteit! “Leer weer te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft en vergroot zelf je kennis over voeding”. Miss Natural is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot meer dan 200.000 bezoekers per maand. Ja, je leest het goed per maand. Eva is al meerdere keren genomineerd voor de e-chick award.

Ria Kaashoek11 Ria Kaashoek – Ria Kaashoek

twitter: @riakaashoek

Ria Kaashoek is samen met Anne Raaymakers en Jeanet Bathorn een expert op het gebied van social media. Daarnaast heeft zij het boek “Wetten van de winnaars” in Nederland op de markt gebracht.

Wetten van de Winnaars behandelt  helder, eenvoudig, makkelijk leesbaar en zeer herkenbaar 30 essentiële basis levenslessen in even zoveel hoofdstukken. Het boek ligt op mijn nachtkastje.

12 Kitty Kilian – De Blog Academie

kity-kiliantwitter: @KittyKilian

Kitty leert je geweldig goed bloggen. Kitty heeft een geweldige en korte omschrijving van zichzelf op haar website staan.

Ik quote haar:

“Nou, ik ben net als jij. Dapper op papier. Impulsief in het echte leven. Met een gezin en een kat en een fiets. Journalist geweest, voor NRC Handelsblad en Elsevier. Historicus. Docent. Enne.. ‘Delicate as a hand grenade.’”. Als je dus goed wil leren bloggen volg dan Kitty Kilian.

laura babeliowsky13 Laura Babeliowsky – Bouw een bloeiend bedrijf

twitter: @laurababel

Laura Babeliowsky is één van Nederlands bekendste businesscoaches. Sinds 2004 leerde ze letterlijk duizenden zelfstandigen in Nederland en België hoe ze meer klanten vinden en (zeer) goed te verdienen.

Laura haar missie is 100.000 coaches/trainers/adviseurs helpen om minimaal 100.000 euro te verdienen per jaar.

14 Jennifer Delano – PRGoeroe

jennifer delanotwitter: @jenniferdelano

Jennifer Delano heeft als passie mensen vooruitschoppen. Haar doel is 100.000 mensen in 5 jaar vooruit te schoppen. Dit doet zij op verschillende manieren:

– Als PR agent bij http://www.DelanoPR.nl
– Als Internetexpert bij EditieNL en PowerPR
– Als Initiatiefneemster voor http://www.PestenIsNietLeuk.nl

Eerder won ze met haar communicatie en PR-werk een JCI Internet Award en is volgens Viva een van de 400 succesvolste vrouwen van Nederland.

Kortom een dame om in de gaten te houden ;-).

marijke15 Marijke de Jong – Paarden begrijpen

twitter: @RidingAcademy

Je kan online echt overal geld mee verdienen. Marijke de Jong is een prachtig voorbeeld. Zij geeft tips en informatie over paarden en het trainen van paarden, zodat je de beste ruiter kunt worden. Voor de paardenkenners zij geeft les in de academische kunst en het rechtrichten.

Doordat ze online is gestart wordt ze over de gehele wereld uitgenodigd voor allerlei clinics.

ellen-de-lange-ros16 Ellen de Lange-Ros – Faxion

twitter: @EllenFaxion

Ellen de Lange-Ros helpt ondernemers en zelfstandigen sneller te groeien. Wil je online media slim inzetten, zonder online overlast? Ontdekt hoe ook jij meer fans krijgt door online media slim in te zetten. Meer weten lees haar twee boeken:

Een zaak van fans: Wil je meer fans krijgen, online media slim inzetten en goed geld verdienen?

Een zaak van zacht werken: Wil jij harder groeien door zachter te werken? Niet zwoegen of zweten, maar zweven? Niet langer haasten, maar tijd maken.

carrie-green17 Carrie GreenFemale Entrepreneur Association

twitter: @FEAtweets

Carrie Green wilde een online plek creëren waar de verhalen van vrouwelijke ondernemers uit de hele wereld gedeeld zouden worden. Dit om vrouwen te helpen succesvol te worden, te inspireren en ideeën uit wisselen. Inmiddels zijn er honderden verhalen gepubliceerd van vrouwen over de hele wereld en die verhalen hebben weer duizenden vrouwen geïnspireerd.

18 Arianna Huffington – The Huffington Post

Arianna Huffingtontwitter: @ariannahuff

Arianna Huffington maakte van The Huffington Post een wereldsucces. The Huffington Post werd aanvankelijk gevuld door vrijwilligers, onder wie veel van Huffingstons beroemde vrienden, zoals de actrice Diane Keaton. De site groeide snel. Inmiddels wordt zij gevuld door 186 betaalde werknemers en zesduizend onbetaalde bloggers.

Ze trekt meer dan 24 miljoen unieke bezoekers per maand.

Recent schreef zij een boek waarin zij de definitie van succes wil herzien. In haar boek ‘Het nieuwe succes’ roept ze op tot herdefiniëring van wat het vandaag de dag betekent om succesvol te zijn: ons meedogenloos achtervolgen van geld en macht heeft geleid tot een epidemie van burn-outs en andere stressgerelateerde ziekten. Onze huidige definitie van succes, zoals Arianna laat zien, wordt letterlijk onze dood. We moeten een nieuwe weg inslaan.

Jeanet Bathoorn19 Jeanet Bathoorn – Jeanet Bathoorn

twitter: @JeanetBathoorn

Jeanet Bathoorn is social Media Expert voor (vrouwelijke) ondernemers en MKB bedrijven. Zij gelooft in een transparante wereld waarin bedrijven en ondernemers floreren door eerlijk en open zaken te doen. Social media is hierin de aanjager!

Haar boeken Get Social+ en Get Social in Business zijn ruim 25.000 keer verkocht.

denise20  Denise Duffield-Thomas  –  Lucky Bitch

Denise is  de money mindset mentor voor de nieuwe golf van online vrouwelijke ondernemers. Denise helpt vrouwen om hun angst voor geld te verminderen, om goed prijzen te vragen voor hun diensten en weer controle te nemen over hun financiën.

In mijn zoektocht naar inspirerende vrouwelijke online ondernemers kwam ik ook Veron Goemans tegen. Zij schreef een boek over vrouwelijk online ondernemers uit Nederland. 

Laat je inspireren en leer van deze vrouwen! Wie zou jij nog willen toevoegen aan deze lijst? Laat hieronder jouw reactie achter.

Update 2016: 20 vrouwelijke TOP online ondernemers van 2016

Power Talks met Janneke Stielstra

Mijn podcast Power Talks met Janneks Stiesltra is nu online. Hier interview ik inspirerende en succesvolle ondernemers, opinieleiders, bestseller auteurs en andere mensen die een verschil maken in deze wereld. Yes een heel aantal van de toppers zijn erbij!

Als je dit artikel over vrouwelijke online ondernemers waardevol vindt, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere ondernemers. Dit kan door middel van de social media knoppen hieronder. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Willem van Dijkhuizen
Door

Willem van Dijkhuizen

op 02 Oct 2014

Janneke,Ga toch meer met Faceboek doen om mijn netwerk uit te breiden.Ik wil ze binnenkort allemaal benaderen voor mijn gedichtenbundel "69 korte gedichten", die ik medio 2015 ga uitgeven.Groet: Je Pa

Anne Raaymakers
Door

Anne Raaymakers

op 02 Oct 2014

Ik voel me vereerd. Het zou raar staan in haar je artikel maar eigenlijk zou jij ook gewoon hier tussen moeten staan. Ik zou dan schrijven: Janneke Stielstra is een doorzetter 'pur sang'. Dat, en haar originele invallen en uitwerkingen van ideeën maken dat zij voor mij een super online onderneemster is.

Jolanda Pikkaart
Door

Jolanda Pikkaart

op 03 Oct 2014

Mooie lijst. Ik vind dat Simone Levie echt niet mag ontbreken!

Petra van der Pool
Door

Petra van der Pool

op 30 Dec 2014

In dit rijtje hoort ook Petra Fehring thuis van Acern. Zij heeft de VA Academy opgezet en is voor mij een inspiratie.

Janneke
Monique de Vries
Door

Monique de Vries

op 20 May 2016

Janneke ik vind het fantastisch dat jij al deze ondernemende vrouwen onder de aandacht brengt!

Annemieke Bol
Door

Annemieke Bol

op 24 May 2016

Ik vind zeker ook dat Simone Levie in dit rijtje thuishoort!!

Janneke
Rosa Bosma
Door

Rosa Bosma

op 26 Aug 2016

Wat een inspirerend en divers rijtje - nou ja, 'rij'! Zowel nieuwe als bekende namen voor mij. What about Gretchen Rubin...?

Janneke
Door

Janneke

op 05 Sep 2016

goede aanvulling

Reactie plaatsen