Mag ik een cookie plaatsen?
Ontdek de 7 gewoonten van Succes

Page content

Tara Mohr – Playing big

article content

Tara Mohr – Playing big

Tara Mohr is schrijfster en “lifecoach”. Ze helpt mensen om meer authentiek en medelevend te leven. Zij schreef het boek Playing Big met als ondertitel “Vind je stem, je boodschap, je missie”. Afgelopen jaar heb ik haar Playing Big Facilitators Training gedaan. Het is een leiderschapsprogramma voor vrouwen. In deze blog vertel ik over haar boek Playing Big en deel ik met je wat ik heb geleerd tijdens de Playing Big Facilitators Training.

Wie is Tara Mohr?

Tara Mohr roept vrouwen op om zichzelf niet langer klein te houden maar jouw ware ambities en motivaties te onderzoeken en te realiseren. Tara’s jarenlange ervaring op het gebied van mindfulness, coaching en welzijn, gecombineerd met diepgaand onderzoek op wetenschappelijk en spiritueel vlak, resulteerde in de ontwikkeling van Playing Big.

Tara Mohr is een veelgevraagd coach spreker en schrijfster. Zij haalde een MBA aan Stafford University en is sinds 2010 columniste voor The Huffington Post. Ook is ze regelmatig te gast in populaire tv shows en schrijft ze voor Harvard Business Review en The Financial Times.

Powervrouwen

Tara Mohr heeft zich laten inspireren door vrouwen als Hillary Clinten, Ophrah Winfrey, Sheryl Sandberg van Facebook en Elizabeth Gilbert van Big Magic.

Laat je ook inspireren door deze 20 vrouwelijke online ondernemers.

Playing Big

Haar boek Playing Big heeft de de ondertitel Vind je stem, je boodschap en je missie. In tien heldere stappen laat Tara Mohr zien hoe je kunt luisteren naar je innerlijke mentor. Ze levert realistische en praktische handvatten om zelfkritiek het zwijgen op te leggen. IN Playing Big leer je je roeping te herkennen en waar te maken.

In de onderstaande video vertelt Tara Mohr meer over Playing Big.

Inner Critic

Ken je dat stemmetje? Ben ik wel goed genoeg? Wie ben ik nou om hier iets over te zeggen? Moet ik niet eerst een master halen? Wie ben ik om een training te geven?

Dat stemmetje is je inner critic. In de onderstaande animatie wordt het exact uitgelegd.

Wat is je inner critic?

Helaas laat je inner critic zich het hardste laat horen bij jouw meest diep gekoesterde dromen. Hier ben je het meest kwetstbaar. Ik moet eerlijk zeggen voor mij is alleen al over dit onderwerp schrijven dat er allerlei stemmetjes in mijn oor zeggen, zitten mijn lezers hier wel op te wachten?

Positieve kijk op inner critic

Als je een heftige aanval hebt van je inner critc dan sta je zeer waarschijnlijk op het punt om een belangrijke stap te nemen. Je bent bezig met “Playing Big”. Mogelijk heb je geleerd dat goede beslissingen je een goed gevoel geven. Maar net op een moment dat het er echt toe doet heb je een onbehaaglijk gevoel.

In de onderstaande video geeft Tara Mohr aan hoe om te gaan met je inner critic om die momenten dat je het het minst verwacht.

Mijn grootste inzicht is dat je inner critic wakker wordt op het moment dat je op de rand van je comfortzone gaat zitten.

inner-critic

Lof en kritiek

Wil jij ook aardig gevonden worden? Ik wel in in ieder geval.

In begin van mijn bedrijf had ik bijna het bijltje erbij neer gegooid. Ik kreeg in eerste instantie leuke reacties. Maar hoe meer ik schreef kreeg ik ook negatieve reacties. Ik kreeg een heftige aanval van mijn inner critic. Ben ik wel goed genoeg? Wie ben ik nou? Herkenbaar? Ik waardeer het zeer als je jouw ervaringen hieronder wilt delen.

Hoe gaat je om met met lof?

Wat dient elke vrouw te weten over lof? Bekijk de onderstaande video waarin Tara Mohr uitlegt hoe om te gaan met lof.

Wil je meer lezen over Carol Dweck, lees het artikel mindset meer bepalend voor succes en talent.

Roeping

Een roeping is een verlangen of inspiratie om te voorzien in een bepaalde behoefte die op de wereld bestaat.

Je hebt allemaal een roeping. Maar hoe kom je er achter wat je roeping is? In de onderstaande video geeft Tara Mohr zeven manieren hoe je kunt ontdekken wat je roeping is.

Zeven manieren om je roeping te ontdekkken

  1. Je hebt een krachtige visie
  2. Je voelt enorm verzet. Een deel van je wil een andere kant op.
  3. Je hebt het gevoel dat dit iets is wat juist jij moet doen
  4. Als je bezig bent met je roeping ervaar je een uitzonderlijk gevoel dat het betekenisvol en juiste is. Je voelt een reusachtige energie.
  5. Je hebt weerstand tegen de roeping.
  6. Je hebt – nog – niet alle kwaliteiten om je roeping te vervullen
  7. Je geniet van het proces in plaats dat je het gevoel hebt dat je moet doorbijten.

 

Ben ik stiekem ook een beetje bang en houd ik mijzelf hierin klein?

De laatste was voor mij echt een eye opener.

Ik ben heel benieuwd wat jouw ervaringen zijn. Laat ze hieronder achter.

tara-mohr-dreams

Tara Mohr bij Tedx

Tot slot deel ik graag deze lezing van Tara Mohr bij Ted. Vrouwen doen het heel goed in hoger onderwijs. Het slechte nieuws is dat veel vrouwen zich klein houden. 

Ik ben het facilitators programma van Tara Mohr gevolgd. Wil je hier mee aan de slag vraag dan een gratis intake gesprek aan.

https://jannekestielstra.nl/1-op-1

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over Playing Big interessant vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega’s – iedereen die je wilt uitdagen om zichzelf niet langer klein te houden – Janneke

Comment Section

3 reacties op “Tara Mohr – Playing big


Door Anita op 21 oktober 2015

Hoi, herkenbaar. Tijdens mijn vakantie heb ik een geweldig programma uitgedacht, ben er enthousiast mee aan het werk gegaan. Ontdekte toen dat vrijwel iedereen al zoiets doet en dacht vervolgens: waarom ga ik niet gewoon lekker paardrijden en fijne boeken lezen? Mijn mooie nieuwe website staat nu ongezien te verstoffen… Jawel “Wie zit er nu op mij te wachten?” Pure angst!


Door Astrid op 21 december 2015

Heb dit jaar een strijkservice opgestart en heb nu 5 klanten. Vraag me af of ik nog meer voor mijn klanten kan betekenen maar durf het hen nog niet te vragen. Wat zou ik nog meer kunnen doen voor mijn dorpsgenoten (al dan niet klanten)? Suggesties zijn van harte welkom. Welke dan ook. Ik zal erover gaan denken.


Door Janneke op 21 december 2015

Heb je een idee waar je je klanten mee zou kunnen helpen? Leg een paar van jouw ideeën voor. Succes, ben benieuwd hoe het je verder gaat.

Plaats een reactie


*


Ebook ter waarde van 27 euro: Zeven bewezen gewoonten van succesvolle ondernemers
Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book tijdelijk GRATIS
Wij hebben ook een hekel aan spam