Mag ik een cookie plaatsen?
Ontdek de 7 gewoonten van Succes

Page content

Zij heeft het als alleenstaande moeder geflikt

Zij heeft het als alleenstaande moeder geflikt

Caroline Bartholomeus verloor als alleenstaande moeder haar baan. Ze heeft een week gehuild, en werd op een ochtend wakker en zij besloot: Ik begin voor mezelf. Dit was de enige mogelijkheid die zij zag om rond te kunnen komen. Het pompen of verzuipen idee. En…..she did it. Lees haar verhaal.

Caroline Bartholomeus | Noddies Bodyart | 5 – 10 jaar aan het ondernemen | in de 30

Wat motiveerde en inspireerde je om jouw bedrijf te starten?

Ik stond op een punt in mijn leven waar het twee kanten op kon. Als 24/7 alleenstaande moeder had ik 2 banen om voor mijn dochter te kunnen zorgen, en mijn woning te kunnen bekostigen waar ik mee was blijven zitten en niet vanaf kon. Een zware situatie, maar ik deed het. Uiteraard niet vol te houden dus kreeg ik een fikse burn-out. Tot overmaat van ramp verloor ik mijn werk. Ik heb een week gehuild, en werd op een ochtend wakker en ik besloot: Ik begin voor mezelf. Dat was de enige mogelijkheid die ik zag om rond te kunnen komen. Het pompen of verzuipen idee. En…..i did it!

Omschrijf jouw bedrijf, wat doe je?

Ik run een internationale webshop. Ik ben face- en Bodyapinter. Daarin geef ik les en doe leuke opdrachten. We organiseren nat. En int. Workshops. En heb in de zomer een team meiden die festivals en braderieën draaien

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was?

Ik had geen idee

Wat waren de grootste uitdagingen tot nu toe in je bedrijf?

De omschakeling van alleen werken, met een voorraad op zolder, naar een nieuwe site, eigen pand en personeel.

Hoe heb je deze uitdagingen overwonnen?

Ik ben blijven geloven in mn eigen kracht. Mijn koers, niet die van een ander. Gedreven door intuïtie, positiveit en zelfvertrouwen

Wat is jouw diepere why?

Mijn bedrijf is opgebouwd uit een “overleven”. Dat doel is behaald, en mij intensie is om mijn bedrijf anders dan gebruikelijk te organiseren. Mensen laten werken in hun kracht.

Wat vind je het leukste aan je eigen bedrijf?

Ik kan er voor mijn dochter zijn als ze thuiskomst van school. Daarnaast de vrijheid en de veelzijdigheid. Ik ben inkoopster, verkoopster, lerares, boekhoudkundige, P&O-er, ondernemer, en mail off all….hoop ik inspirator te zijn voor anderen.

Waar loop je in je bedrijf tegen aan?

Om te zorgen dat ik altijd bij mezelf blijf. Ik ga voor de pure ideeën die mijn intuïtie me ingeven om sturing en groei te genereren. Beslissingen die gebaseerd zijn op angst, twijfel of gevestigde gedachten zijn voor mij niet de juiste. Ik stel mezelf bij alles de vraag.

Wat zijn voor jouw bedrijf de pareltjes van succes?

Het punt na de start waarop ik zelfvoorzienend was. En de stap naar een eigen bedrijfspand. Mijn “overleven” was daarmee beëindigd.

Welk advies wil je aan andere ondernemers geven?

Ik stel mezelf bij alles wat ik onderneem de vraag: “waarom doe ik wat ik doet”. Is dat omdat dat dat gewoon is in de maatschappij? Omdat dat verwacht wordt? Omdat andere grote bedrijven dat zo doen, dus dan zal het wel zo moeten? Neem een beslissing op hoe jij vind dat het zou moeten. Geloof ik jou ideeën. Durf anders te zijn. Onderscheid je van anderen en breng wat kleur aan in je ondernemerschap.

Waar wil je over een jaar staan?

Ik wil internationaal nog verder uitgroeien en meer markt veroveren. En hoop een formaat gelanceerd te hebben om anderen startende ondernemers te kunnen inspireren en ondersteunen bij het opzetten of laten doorgroeien van hun bedrijf.

Ik ben het meest trots op …

Dat ik het als alleenstaande moeder geflikt heb, en daardoor goed voor mijn dochter kan zorgen. En er vooral voor haar kan zijn. En…ik ben trots op mijn personeelsbeleid. En werkplek zonder stress, met ruimte om te ontdekken wie je bent en de mogelijkheid om te groeien.

Mijn grootste angst is …

Dat het morgen afgelopen kan zijn? Of dat ik mijn succesvolle ingevingen verlies.

Het beste advies van mijn moeder …

Geloof je erin? Dan ga ervoor! Zij gaf mij op alle moeilijke beslissingsmomenten net dat zetje door in mij te geloven.

Het beste advies van mijn vader …

weet wat je niet weet, dat maakt je een sterke ondernemer.

De grootste les die ik heb geleerd …

Stick to your own plan. Laat je niet afleiden door stappen van je concurrent maar vaar je eigen unieke koers. En…iets wat onmogelijk lijkt, is met doorzetting, hard werken, positiviteit en zelfvertrouwen echt mogelijk!

Ik geloof …

Dat de energie van je eigen denken je succes bepaald.

Mijn favoriete tool voor mijn bedrijf is …

Die heb ik niet.

Mijn favoriete quote is …

“The ones who think They are crazy enough That They can change the world, are the once who do.” – Steve Jobs

deel jouw verhaal

Comment Section

0 reacties op “Zij heeft het als alleenstaande moeder geflikt

Plaats een reactie


*