Lezen, weten en niet meer vergeten

Lezen, weten en niet vergeten. We krijgen een steeds grotere hoeveelheid informatie op ons af. We kunnen niet meer om gaan met de grote hoeveelheid aan informatie die we dagelijks moeten verwerken.

Op een bepaalde manier worden we weer analfabeet. Een collega ondernemer van mij Mark Tigchelaar schreef er een boek over: Lezen, weten en niet vergeten.

Deze week mag ik maar liefs twee exemplaren van het boek “Lezen. weten en niet vergeten” weggeven. Het enige wat jij hoeft te doen is hieronder jouw reden op te geven waarom jij dit boek zo hard nodig hebt en deel het via één van de social media kanalen.

Lezen, weten en niet vergeten, een tipje van de sluier

Wat heeft het voor zin om boeken te leren en colleges te volgen als je binnen een dag ongeveer 70% vergeet.

Ontdek in deze video hoe je beter informatie kan verwerken.

De UseClark-methode

Mark Tigchelaar maakt gebruik van de UseClark methode. Met de UseClark methode zorg je ervoor dat je informatie makkelijker kan opnemen, verwerken en toepassen. De acht principes van de UseClark methode zijn:

1 Hoe goed je hersenen functioneren, is afhankelijk van de methode die je gebruikt

2 Vul de leegte op

3 Omarm single tasken

4 Verbind

5 Onze hersenen willen actief betrokken zijn

6 Beelden zijn de taal van ons geheugen

7 Creativiteit: de duct tape van ons geheugen

8 Leer niet te veel!

Mark sluit zijn boek mooi af met: het wordt tijd dat al die de inzichten uit wetenschappelijk onderzoeken worden geïmplementeerd in het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik sluit mij hier helemaal bij aan. Ik raad je zijn boek van harte aan!

Win het boek Lezen, weten en niet vergeten

Dus als jij een geheel gratis exemplaar wilt ontvangen. Geef hieronder aan waarom jij dit boek heel hard nodig hebt en deel het via één van de social media kanalen.

Vind jij dit artikel over het boek “Lezen,weten en nooit vergeten” interessant deel dit artikel dan met andere professionals. Klik op één van de social media knoppen.