Mag ik een cookie plaatsen?
Ontdek de 7 gewoonten van Succes

Page content

article content

Hoe word ik een geluksvogel?

hoe-word-ik-een-geluksvogelMensen worden niet als geluksvogels geboren. Hoe komt het dat sommige mensen meer voorspoed en meer voldoening kennen? Waarom lijken sommige mensen altijd de juiste beslissingen te nemen. Richard Wiseman heeft meer dan acht jaar  onderzoek gedaan naar geluk. Hij ontdekte vier principes die alle geluksvogels gemeen hebben.

1     Een gelukkige persoonlijkheid

Het eerste principe is dat mensen met geluk toevallige mogelijkheden creëren, opmerken en er iets mee doen in hun leven. Dat wil zeggen dat hun geluk kan worden toegeschreven aan hun psychologische samenstelling.

Op het juiste moment aanwezig zijn kunnen we volgens Wiseman zelf invloed op uitoefenen. Mensen die geluk hebben gaan er regelmatig op uit en vinden het belangrijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit verhoogt de kans op een positieve ontmoeting. Mensen voelen onbewust aan dat hoe meer contacten je met anderen hebt, hoe waarschijnlijker dat één ervan tot iets goed leidt. Mensen die vaak geluk hebben begrijpen dat netwerken en contacten heel belangrijk zijn.

Een andere reden waarom geluksvogels meer geluk hebben is dat ze een meer ontspannen houding ten opzichte van het leven hebben. Wiseman geeft aan dat geluksvogels beseffen dat het open staan voor nieuwe ervaringen een manier is om uit de mentale sleur te komen.

2     Intuïtie en geluk

Geluksvogels vertrouwen meer op hun intuïtie. Wiseman deed onderzoek hoe het kwam dat geluksvogels vaker de juiste beslissingen nemen. Hij ontdekte dat zij een betere relatie hebben met hun onbewuste.

3     Verwachting en realiteit

Een uitspraak van Norman Vincent Peale is: “Verwacht het beste uit je leven en krijg het dan ook”.  Wiseman  ontdekte dat mensen die denken dat ze geluk hebben, meestal dit ook krijgen, als onderdeel van self-fulfilling prophecy. Wiseman zag dat geluksvogels doorgaan tot ze hun doel bereiken. Terwijl mensen zonder geluk het opgeven bij het eerste obstakel, gaan mensen met geluk door, zelfs als de kans op succes klein lijkt. Napoleon Hill had als motto “Wat de geest kan bedenken en geloven, kan hij ook bereiken”. Mensen met geluk brengen dingen voort omdat ze geloven dat ze het kunnen.

4     Alles komt goed

Als geluksvogels iets naars overkomt geloven ze dat het weer goed komt en dat het niet blijvend is dat ze in moeilijkheden zitten. Ze geloven dat het weer goed komt.

Daarnaast blijkt dat mensen met geluk in moeilijke situaties, zichzelf vergelijken met mensen die het veel slechter hebben dan zij. Hun eigen situatie valt dan dus wel mee.

In het boek van Wiseman de geluksfactor geeft hij aan hoe je een voortdurende “stroom van geluk” kan creëren. Wil je wel eens weten waarom jij altijd geluk hebt of waarom jij het niet hebt en andere wel dan kan ik je de geluksfactor aanraden.

Comment Section

0 reacties op “Hoe word ik een geluksvogel?

Plaats een reactie


*


Ebook ter waarde van 27 euro: Zeven bewezen gewoonten van succesvolle ondernemers
Vul hieronder je naam en e-mailadres in en ontvang het e-book tijdelijk GRATIS
Wij hebben ook een hekel aan spam