Hackschooling

Hackschooling is een video op TED van een 13 jarige die mijn ogen weer eens geopend heeft.

Logan LaPlante hoopt dat hij met zijn mogelijkheid om te spreken op TEDx een paar kinderen, ouders en opvoeders te inspireren om anders te denken over onderwijs. Hij roept op om van gezondheid, geluk, creativiteit en wijsheid een prioriteit te maken in het onderwijs.

Wat is hackschooling? Wie is Logan LaPalante? En wat zijn de belangrijkste pijlers van geluk en gezondheid? Lees en kijk vooral verder.

Logan LaPlante bij TED

Bekijk hier de video van Logan LaPlante bij TED.

Wie is Logan La Plante

Logan La Plante is een 13-jarige die thuis onderwijs geniet. Hij houdt van skiën. Als stagiair bij Bigtruck Brand in Truckee leert Logan ontwerpen, naaien, en zakelijke vaardigheden.

Gelukkig en gezond

Logan geeft aan dat volwassene vaak vragen wat je wilt worden. Hij wil gelukkig en gezond worden.

De belangrijkste pijlers zijn:

– beweging

– dieet en voeding

– tijd doorbrengen in de natuur

– bijdragen en service

– relaties

– recreatie

– ontspanning en stress management

– religie en spiritualiteit

Hackschooling

De belangrijkste componenten van hackschooling zijn om gezond, gelukkig, creatief en een hacker mindset.  Mooie uitdaging om deze onderdelen in het onderwijs te laten terug komen.

Wat is een hacker mindset?

Hackers zijn vernieuwers. Hackers dagen systemen uit te veranderen om ze anders te laten werken, beter te werken. Het is een manier van denken.

De video deed mij denken aan een quote van John Lennon.

Quote van John Lennon

“Toen ik 5 jaar oud was, mijn moeder vertelde me altijd dat geluk was de sleutel tot het leven. Toen ik naar school ging, vroegen ze me wat ik wilde worden als ik groot was. Ik schreef ‘gelukkig’. Ze vertelde me dat ik de opdracht niet begreep, en ik vertelde hen dat ze het leven niet begrepen. ”

– John Lennon

Als je dit artikel waardevol vindt help dan mee meer mensen na te denken over hackschooling door het te delen met andere professionals. Dit kan door middel van het klikken op de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.