Breindidactiek - helpen met breinkennis
01 december 2014 
1 min. leestijd

Breindidactiek - helpen met breinkennis

Breindidactiek helpt je te leren door breinkennis. Gerjanne Dirksen schreef het boek breindidactiek. In dit boek ontdek je hoe je brein werkt bij leren.

Hoe kan je als docent leerlingen en studenten helpen door meer uit hun maakbare brein te halen en met meer plezier te leren? Deze maand kan je het boek Breindidactiek helemaal gratis winnen.

Hoe verhoog je leermotivatie en verrijk je lessen. Breindidactiek is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd boek voor docenten en opleiders. De meest recente breinkennis is vertaald naar toepassingen in het onderwijs met twee benaderingen. Deze twee benaderingen zijn de zes breinprincipes en en de ASOOO benadering.

Ik vind het boek breindidactiek makkelijk leesbaar, heldere indeling, informatief. Het heeft enige overlap met haar eerdere boek “Breinlink voor ouders”. Het leuke haar nieuwe boek breindidactiek is dat er heel veel praktische voorbeelden worden gebruikt.

Zes brein principes

Wat zijn de 6 brein principes?

  1. Focus
  2. Herhaal
  3. Voortbouwen
  4. Emotie
  5. Creatie
  6. Zintuiglijk rijk

ASOOO

Gerjanne raadt docenten aan om zogenaamde “dopaminedealers” te worden. Dat kan je doen door de autonomie en status van leerlingen te verhogen.

Ben jij al een “dopaminedealer”? #leren #brein

De drie O’s staan voor drie wezenlijke vragen voor elke docent of begeleider.

– Geloof je in je eigen Ontwikkelbaarheid?

– Geloof je in de Ontwikkelbaarheid van een ander?

breindidactiek– Gelooft de ander in zijn Ontwikkelbaarheid?

Hoe pak je dit nu aan? Breindidactiek geeft je handenvol tools om aan de slag te gaan met deze twee principes. Lees het boek Breindidactiek!

Breindidactiek winnen?

Geef hier onder bij de reacties aan waarom jij het boek breindidactiek zou willen winnen. Je kan tot 22 december 2014 reageren. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt en wellicht krijg je het boek geheel gratis thuisgestuurd.

Vind jij dit artikel over breindidactiek interessant deel dit artikel dan met andere professionals. Klik  op één van de social media knoppen.

Over de schrijver
Ik ben Janneke Stielstra, ondernemer sinds 2011 en oprichter van Rebels Company. Een plek voor slimme, creatieve (hoogbegaafde) ondernemers, eigenwijze rebels en sensitieve pioniers die geïnspireerd willen worden op thema’s op gebied van business, persoonlijke ontwikkeling en Human Design
Machiel Blok
Door

Machiel Blok

op 23 May 2019

Als docent aan de PABO zou ik graag het boek willen inzetten ter ondersteuning van de lesinhoud. Aangezien de datum al lang is verlopen, maar er 0 reacties zijn geplaatst hoop ik alsnog een gooi te kunnen doen naar het boek. Bij voorbaat dank.

Janneke
Reactie plaatsen