1900560663514028

Page content

Ons brein ziet overal gezichten

article content

Ons brein ziet overal gezichten

Een belangrijk deel van de occipitaal kwab in het brein is gericht op gezichtsherkenning. Raar genoeg zijn de hersenen zo geprogrammeerd om overal gezichten in te zien. Als je eenmaal ergens gezichten in ziet houdt het niet meer op. Een voorbeeld daarvan is wel erg frappant: het zogenaamde gezicht op Mars.

ons-brein-ziet-overal-gezichtenDe wereld stond op zijn kop toen wetenschappers een heuvel op Mars vonden die leek op een menselijk gezicht. Was er dan toch een beschaving op Mars geweest? Het antwoord is nee: het was het vermogen en behoefte tot patroonherkenning dat ons parten speelde.

Bekijk hier het hilarische fimpje over gezichtsherkenning.

Belangrijk: Laat hieronder jouw reactie en eventuele aanvullingen achter.

Als je dit artikel over jouw brein waardevol vindt deel het dan met je vrienden, klanten, collega's - Janneke

Comment Section

1 reactie op “Ons brein ziet overal gezichten


Door Ries op 21 oktober 2016

het zijn gewoon natuurlijk verschijnselen, gezichten of vormen zie je overal, wat is er mis mee? En wie heeft dat geprogrammeerd? Loop de natuur in, het bos bv. je ziet van alles. dus? Het is gewoon een manier van anders kijken, het gebruiken van je zintuig kijken, dat kunnen de meeste mensen niet omdat ze geleerd hebben maar op 1 manier te kijken, recht voor zich uit, ook aangeleerd te luisteren, te volgen en niet meer zelf te onderzoeken, klakkeloos aanemen dus van wat een ander verteld

Plaats een reactie


*